Ekspertens råd i kulda: Gjør aldri dette mot bilen din

25/01/2024 17:00

Sofie

Nyheter
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Mekonomens bilekspert, Magnus Blommé, avviser myten.

Til Nyheter24 avslører han hvorfor det er en dårlig idé å følge rådene fra sosiale medier om å helle varmt vann på bilens frontrute om vinteren.

I en tid hvor sosiale medier har blitt en integrert del av mange menneskers liv, deles det ofte tips om hvordan man kan forenkle hverdagen.

Kontoer som deler «lifehacks» for raskt og enkelt å løse ulike situasjoner er vanlig.

Et slikt tips som ofte spres på sosiale medier, spesielt i vinterhalvåret, handler om hvordan man raskt kan tine bilens frontrute når det har dannet seg frost og is.

Et av disse tipsene foreslår å helle rykende varmt vann på ruten. Men ifølge Mekonomens bilekspert, Magnus Blommé, kan dette føre til kostbare konsekvenser.

— Det siste du bør gjøre er å ha kokende vann på vinduet når det er frost, sier han til Nyheter24.

Eksperten forklarer at du aldri skal bruke varmt vann på bilens vinduer da det er spenninger i vinduet. Heller du så kokende vann på, risikerer du å knekke vinduet.

I stedet bør du bruke vindusviskerne og investere i en snøbørste/isskrape.

Dette er ifølge Blommé en svært undervurdert og effektiv metode for å takle vinterproblemene uten å risikere skader på vinduet.

Læs også:

7 grunner til at noen fryser mere enn andre Det er ikke bare vinden og været. Det kan være noen helt spesielle grunner til at du fryser mer enn andre.
Dette lar hun ligge i skoene over natten – så blir skoene på magisk vis som nye En genial metode for å gjøre skoene så gode som nye igjen har nå sett dagens lys.