«Ekstremt farlig» vær: Stenger flyplass og vannforsyning

01/07/2024 11:00

Emma

Nyheter
Foto: Public Affairs Department Barbados
Foto: Public Affairs Department Barbados
Mandag rammer «Beryl» flere steder.

Orkanen "Beryl" har blitt klassifisert som en "ekstremt farlig" kategori 4-storm, ifølge National Hurricane Center, melder CBS.

Myndighetene på Barbados har i forkant av uværet stengt både flyplassen og vanntilførselen, informerer Public Affairs Department Barbados.

Orkanen er ventet å passere sør for Barbados, men Windwardøyene, som inkluderer flere uavhengige øystater, vil oppleve enda kraftigere påvirkning da stormen passerer rett over dem.

"Beryl" utviklet seg fra et tropisk lavtrykk til en stor orkan på bare 42 timer. Dette fenomenet har kun skjedd seks ganger tidligere i Atlanterhavet, og aldri før 1. september, ifølge den amerikanske kanalen.

BBC rapporterer at orkanen vil fortsette å øke i styrke mens den beveger seg mot de karibiske øyene. Dominica, Barbados, Grenada og Martinique er blant de første som vil bli truffet.

– "Beryl" er en ekstremt farlig og sjelden orkan for denne tiden på året i dette området. Å beskrive den som uvanlig er en underdrivelse. "Beryl" er allerede historisk, og har ennå ikke truffet, sier stormekspert Michael Lowry til CBS.