Er Google i ferd med å bryte sammen? - Anbefaler folk å bruke lim på pizzaen sin

24/05/2024 11:01

Henrik R

Nyheter
Foto: Shutterstock.com
Etter at Google introduserte sin nye AI-overview til Google-søk, har det kommet noen bisarre anbefalinger. Nå oppfordrer Google blant annet folk til å bruke lim på pizzaen sin.

Hvis du er det minste interessert i teknologi, SEO eller bare er nysgjerrig på internettsgiganten Google, har du sikkert lagt merke til de massive endringene som skjer.

For noen få dager siden lanserte Google sitt såkalte AI Overview til sin søkemotor, en funksjon som gir deg et AI-svar på søket ditt før du kan se alle de vanlige 'svarene' du er vant til å lete etter.

Ideen er i seg selv god, for hvis AI-en kan gi deg det nøyaktige svaret du leter etter, vil du spare tid.

Dessverre er ideen bedre enn praksis. I hvert fall slik situasjonen er nå.

Googles AI overview drives av Googles AI 'Gemini'. Den fungerer på samme måte som OpenAIs ChatGPT, hvor den har tilgang til internett og dermed får sin læring. Den prosesserer all dataen den får inn, og til slutt kommer den med en tekst til deg som den håper er det du trenger.

Den siste uken har dessverre vist at dette langt fra er tilfelle.

Bruk lim på pizzaen din

Siden Google lanserte sitt AI Overview i USA (som rulles ut til resten av verden innen utgangen av 2024), har brukere delt tonnevis av skjermbilder av bisarre ting som Googles AI har informert om.

En bruker søkte blant annet på hvordan man raskt kunne kvitte seg med nyrestein, og Googles AI Overview svarte at man kunne drikke litervis av urin.

Det finnes også eksempler der Google har kommet med livsfarlige løsninger på et problem, noe som på ingen måte er hensiktsmessig.

Det siste som har gått viralt fra Googles AI Overview, er en anbefaling om at man bør bruke lim på pizzaen sin.

En bruker søkte på Google etter 'Cheese not stick to pizza' (Osten henger ikke fast på pizzaen).

Svaret fra Googles AI var følgende (oversatt til norsk):

"Ost kan gli av pizzaen av mange årsaker, blant annet for mye saus, for mye ost eller for tykk saus. Her er et par ting du kan prøve,"

Deretter foreslår Google at du kan forsøke å blande osten inn i sausen, før Google plutselig foreslår at du kan blande lim i maten din.

"Du kan også tilsette 30 milliliter ugiftig lim til sausen for å gi den mer fylde,"

(Se bildet av søket nedenfor)

Foto: Google

Flere brukere undret seg over hvordan Google kunne komme på en så bisarr løsning på problemet. Heldigvis ble svaret også funnet.

En bruker på nettstedet Reddit hadde for intet mindre enn 11 år siden lagt igjen en kommentar på et innlegg som handlet om det samme.

Vedkommende skrev sannsynligvis som en spøk at man kunne bruke 30 millimeter Elmer's lim i sausen for å gi den ekstra fylde, og det ville holde osten fra å gli av. I tillegg ville det tilføre en unik smak.

(Du kan se et skjermbilde av innlegget nedenfor)

Foto: Reddit

Google inngikk offisielt et samarbeid med Reddit for å la deres AI trene basert på brukerne på Reddit, og dette har altså resultert i at Google nå oppfordrer folk til å helle lim på pizzaen sin. Så kan man spørre seg selv, er dette virkelig den veien vi ønsker å gå, og går utviklingen av AI for fort akkurat nå?

Læs også:

Pensjonist sparte 4000 kroner på å skru av dyrt apparat: Skurken sto i kjelleren Det kan være mye penger å spare ved å sørge for at de strømkrevende apparatene i hjemmet ikke står og bruker bort fra den dyre strømmen. Melinda fikk vite dette da hun oppdaget en enhet i kjelleren som brukte penger.
Advarsel: Drikker du for mye av dette kan det være ekstremt helsefarlig Forskere har oppdaget at det å drikke for mye av dette kan forårsake betydelig skade på leveren.