Etter 90 år er det slutt: Populær dyrehage vrir om nøkkelen

25/09/2023 08:49

Emma

Nyheter
OBS Arkivfoto. / Foto: Shutterstock.com
OBS Arkivfoto. / Foto: Shutterstock.com
Nyheten kom som et sjokk på de ansatte.

Guldborgsund Zoo, en institusjon i Guldborgsund kommune, har eksistert i 90 år. Men nå er det slutt. Beslutningen om å stenge dyrehagen har sjokkert mange av de ansatte som har vært en del av denne institusjonen i årevis.

TV2 Øst skriver at Guldborgsund kommune har tatt denne drastiske beslutningen som en del av en større spareplan. Kommunen må finne 155 millioner danske kroner i budsjettet, og dyreparken har blitt ofret i denne prosessen. Vedtaket ble tatt av et enstemmig bystyre og forventes å bli offisielt vedtatt i begynnelsen av oktober.

Dyrehagen har ikke bare vært et sted for dyreelskere og turister, men har også fungert som et jobbtilbud for 18 lokale borgere. Endrede reguleringer har imidlertid gjort det ulønnsomt å fortsette med dette tilbudet. Nedleggelsen vil spare kommunen for drøyt syv millioner kroner.

Ordfører Simon Hansen sier beslutningen var nødvendig, men beklagelig.

– Politikk handler også om prioriteringer, og vi har valgt noe annet, sier han.

Finn Larsen, assisterende gruppeleder i Guldborgsund Zoo, er dypt berørt av avgjørelsen.

– Det gjør vondt. Vi har folk som har vært her i tre måneder, noen har vært her i 22 år, sier han.

Det er fortsatt en mulighet for at en privat aktør kan overta dyrehagen. Foreløpig er imidlertid dyreparkens skjebne usikker, og en dato for den endelige nedleggelsen er ennå ikke satt.