Etter brann i varmeteppe: Nå advarer brannvesenet

09/01/2024 14:00

Sofie

Nyheter
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Kulden har virkelig slått seg fast flere steder i landet, og det er nok mange som bruker elektrisk varmeteppe for å takle kulden.

Nå opplyser Nedre Romerike brann- og redningsetat (NRBR) at de nylig rykket ut til en brann som hadde startet i et elektrisk varmeteppe.

- Det kunne ha gått riktig ille, men heldigvis ble brannen oppdaget i tide av de som befant seg i boligen. Det kunne ha gått så mye verre: Hadde ikke brannen blitt oppdaget og slukket, ville den raskt ha utviklet seg i madrassen og økt i størrelse og omfang, skriver NRBR på Facebook og fortsetter:

- Det er sannsynlig at det da ville ha blitt det vi kaller fullt utviklet rombrann på soverommet og spredt seg videre til resten av etasjen. Det ville ha blitt svært dramatisk og livsfarlig for de som var i huset.

Det skriver Dinside, ifølge Dagens.dk.

Brannvesenet ber folk være oppmerksomme på hvilke tiltak som gjøres for å holde varmen nede. I dette tilfellet mistenker NRBR at det var mekanisk skade eller en produktfeil på teppet som forårsaket brannen.

- Et lite søk på internett, viser at det er mange typer varmetepper, -pledd og -puter til salgs. Ifølge Elsikkerhetsportalen, er det aller viktigste å bruke produktene riktig. Les bruksanvisningen og følg den!

Avslutningsvis oppfordrer brannvesenet alle til å ha røykvarslere som er koblet til boligens øvrige røykvarslere.