Etter corona: Hva skjer i Kina?

25/11/2023 11:00

Emma

Nyheter
OBS Arkivfoto. / Foto: Shutterstock.com
OBS Arkivfoto. / Foto: Shutterstock.com
WHO har bedt Kina forklare utviklingen.

Kina opplever for tiden en økning i antall barn som rammes av luftveissykdommer som influensa og RSV-infeksjon.

Det kunngjorde kinesiske myndigheter på en pressekonferanse onsdag i forrige uke, og nå svarer WHO.

Verdens helseorganisasjon har bedt Kina om å dele ytterligere kunnskap om det pågående utbruddet av luftveissykdommer, blant annet ved å dele resultatene fra laboratorietester.

Det opplyser organisasjonen i en pressemelding.

De ønsker også å bli informert om i hvilken grad smittebølgen legger press på landets helsevesen.

På grunn av gjenåpningen

Ifølge WHO tilskriver kinesiske myndigheter den nåværende situasjonen gjenåpningen av samfunnet.

Som en del av Kinas kamp mot koronaviruset var landet i årevis underlagt svært strenge restriksjoner som inkluderte karanteneregler og langvarige nedstengninger av hele eller deler av samfunnet.

Først i desember i fjor gikk landet bort fra denne strategien. Dette gjør det nå lettere for andre sykdommer å spre seg i befolkningen.

– Mens vi undersøker nærmere, anbefaler vi kinesiske borgere å følge instruksjonene for å redusere risikoen for smitte, heter det i en uttalelse fra WHO.

De lister deretter opp en rekke tips å følge, inkludert å bli vaksinert, sosial distansering fra folk som er syke, bruke masker etter behov og vaske hendene.

Læs også:

7 grunner til at noen fryser mere enn andre Det er ikke bare vinden og været. Det kan være noen helt spesielle grunner til at du fryser mer enn andre.
Dette lar hun ligge i skoene over natten – så blir skoene på magisk vis som nye En genial metode for å gjøre skoene så gode som nye igjen har nå sett dagens lys.