Eurobonus og SAS: Dette skjer med Eurobonus-poengene dine

08/11/2023 18:00

Emma

Nyheter
OBS Arkivfoto. / Foto: Shutterstock.com
OBS Arkivfoto. / Foto: Shutterstock.com
Nå kan du se hva som skjer med poengene dine.

For vel en måned siden ble det klart at flyselskapet SAS skal reddes fra konkurs etter å ha inngått avtale om å bli kjøpt opp av fondet Castlelake, Air France-KLM, den danske staten og det danske investeringsselskapet Lind Invest.

Siden den gang er det blitt spekulert i hva som skjer med poengene i SAS sitt fordelsprogram EuroBonus. Mange mente at det var smart å se an situasjonen, mens enkelte anbefalte å bruke poengene så fort som mulig.

Nå er det kommet nye opplysninger for hva som skal skje med poengene dine.

Det er DN.no som forteller om nyheten først.

I avtalen kommer det også fram nye detaljer om framtida for SAS' lojalitetsprogram EuroBonus. Og i avtalen slås det fast et det er konkrete planer mellom partene for å ta inn SAS sitt Eurobonusprogram i Flying Blue, som er lojalitetsprogrammet til Air France og KLM.

Når skal det skje?

Sist lørdag ble en ny avtale mellom SAS og de fire partene i redningsavtalen kjent. Og er står det klart at SAS «skal legge til rette for en sammenslåing av lojalitetsprogrammene mellom SAS og Air France-KLM (EuroBonus/Flying Blue) på et hvilket som helst tidspunkt etter at Air France-KLM har sikret mer enn 50 prosent av de utestående aksjene.»

Robert Næss, investeringsdirektør og forvalter i Nordeafondene, kommenterer den nye avtalen til DN.no og mener at sammenslåingen av fordelsprogrammene kan skje allerede i 2024.

Må godkjennes

Om SAS-kjøpet godkjennes av konkursdommeren og EUs konkurransemyndigheter før jul, vil flygiganten trolig bli en såkalt «kontrollerende eier» ved slutten av 2025. På dette tidspunktet skal EuroBonus etter planen allerede være en del av Flying Blue. Men det er først på dette tidspunktet at «poengene» dine i EuroBonus blir vekslet inn i «miles» gjennom Flying Blue.

Dette skjer Det er ventet at SAS i løpet av 2024 vil trekke EuroBonus ut av dagens nettverk Star Alliance. I en periode vil EuroBonus fortsette som et frittstående program fram til Air France-KLM blir en såkalt kontrollerende eier. Deretter skal EuroBonus bli Flying Blue. Det er foreløpig ikke kjent hva sammenslåingen vil ha å si for poeng- og statusverdiene som medlemmene har EuroBonus.

Alt tyder likevel på at det ikke er noen grunn til å forhaste seg med å tømme Eurobonuskontoen.