"Farmen kjendis" skaper sterke reaksjoner: Produksjonen bryter loven

27/01/2023 10:59

Sofie

NYHETER
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Årets "Farmen kjendis" har gitt mange dramatiske og minneverdige øyeblikk.

1 deltaker trakk seg fra programmet den første uken. Linda Adampour trakk seg etter at Ørnulf Høye kom med rasistiske ytringer.

Flere andre deltakere avslørte senere at de også vurderte å trekke seg etter denne episoden. Men heldigvis fortsetter konkurransen.

Nå som «Farmen kjendis» er omtrent halvveis i konkurransen, er det ikke uten dramatikk.

Sabotasjeanklager, argumenter, tårer og gårdsdeltakere å bearbeide, og oss tilskuere å fordøye, ble mye.

Og nå brenner en ny konspirasjon. For en hendelse i gården fikk både deltakerne og en organisasjonen til å reagere.

I denne ukens Farmen kjendis var slakting av en av de fire grisene på gården en del av den ukentlige oppgaven.

Grisen parteres neste dag.

Deltakerne i -showet var medskyldige i slaktingen, og det faktum at det hele blir sendt på TV får dyrevernorganisasjonen Noah til å reagere.

– Tradisjonen tro bruker TV 2 dreping av dyr som spekulativ underholdning, og på en måte som også er egnet til å senke respekten for dyr, sier Siri Martinsen, Leder i NOAH til Dagbladet.


Også i fjor reagerte Noah på at to kaniner ble slaktet i forbindelse med TV-innspillingen av «Farmen». De anmeldte produksjonen som brudd på dyrevelferdsloven, som forbyr drap som «et underholdnings- eller konkurranseelement».

Saken ble henlagt.

Martinsen fra NOAH mener enda at TV 2 bryter loven.

–  Vi mener man her har skapt et enormt smutthull for at TV-produksjoner kan komme unna med å bryte loven, bare de fremstiller lovbruddet uklart nok på skjermen. Vi har derfor tatt saken videre med Mattilsynet og Økokrim, sier hun til Dagbladet.

Deltakerne i programmet reagerte også på at grisen ble slaktet. Christopher Mørch Husby (33) sier han synes det er unødvendig og grotesk:

–Jeg opplevde det som litt grotesk. Jeg vet jo at denne måten å gjøre det på var den måten man gjorde det på i 1923, men både jeg og flere andre følte på om dette var så viktig å ha med for programmets del. Var det nødvendig?, sier Huseby til Dagbladet.