Fire tegn som kan få iPhonen til å «krasje»

28/08/2024 18:00

Sofie

Nyheter
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Unngå disse fire tegnene.

Dersom du skriver inn tegnene “”: sammen med et fjerde tegn i søkefeltet under innstillinger på en iPhone, vil telefonen «krasje», rapporterer blant annet Techcrunch.

Denne effekten kan også oppstå hvis du skriver disse tegnene i søkefeltet i app-biblioteket ditt (altså oversikten over apper som vises når du sveiper helt til høyre forbi hjemskjermene dine). Feilen oppstår selv om du legger til flere tegn mellom anførselstegnene.

Hva som skjer er at Springboard, som er Apples brukergrensesnitt på mobilen, krasjer. Dette fører til at du blir kastet tilbake til startskjermen, noen ganger etter at skjermen kort blir svart med en «laster»-ring. Det skriver Tek.no

Heldigvis ser det ut til at krasjen ikke forårsaker varig skade. Ifølge sikkerhetsanalytikere som Techcrunch har vært i kontakt med, er det ingen indikasjoner på at dette utgjør en sikkerhetsrisiko. Feilen kan heller ikke utløses av andre enn brukeren selv, i motsetning til enkelte tidligere bugs i iOS.

Dette er ikke den første feilen av sitt slag

I 2020 ble det oppdaget en feil i iOS som kunne få iPhonen til å krasje hvis man mottok en tekstrad med spesifikke tegn på sindhi-språket.

Denne feilen kunne gjøre at touchskjermen sluttet å respondere, og i noen tilfeller utløse en «boot loop», hvor telefonen restartet kontinuerlig.

Året før, i 2019, ble det oppdaget en bug som førte til at iPhone krasjet hvis du sa ordet «bindestrek» fem ganger i dikteringsfunksjonen. I 2018 var det et tegn på telugu-språket som forårsaket problemer.

Hvis noen sendte dette tegnet til en iOS-enhet, ville meldingsappen krasje hver gang man prøvde å åpne meldingen. Den eneste løsningen var å motta en ny, vanlig melding for å kunne slette meldingen som inneholdt det problematiske tegnet.

I 2018 ble både Android og iOS rammet av et problem kjent som «den svarte dotten». Denne feilen ble utløst av en tekststreng som inneholdt en svart, rund emoji omgitt av vinkelparenteser og fulgt av en finger-emoji som pekte mot venstre.

På iOS førte denne teksten til at meldingsappen krasjet, og hverken omstart av appen eller telefonen løste problemet. På Android var det spesielt Whatsapp-appen som ble påvirket.