Fireball blir saksøkt: Miniflaskene inneholder ingen whisky

27/01/2023 13:11

Sofie

Nyheter
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Hvis du noen gang har kjøpt en, eller til og med en håndfull mini Fireball-flasker, kan det være lurt å sette seg ned for denne nyheten.

Det viser seg at de små flaskene ikke inneholder noen som helst whisky. Fireball Cinnamon er faktisk en maltdrikk.

Food & Wine rapporterer at nyheten ble avdekket på grunn av et gruppesøksmål anlagt av Anna Marquez.

Søksmålet, som ble anlagt mot Sazerac Company, Inc. (produsentene av Fireball), oppfordrer selskapet til å villede kunder med merkingen.

For å bryte det ned litt, er det Fireball Cinnamon og det er også Fireball Cinnamon Whisky.

Miniatyrflaskene til begge tilbudene ser ganske like ut, men etiketten for Fireball Cinnamon sier at det er en "maltdrikk med naturlig whisky og andre smaker og karamellfarge."

I tillegg er Fireball Cinnamon alkohol i volum (ABV), som står på 16,5%, mye lavere enn Fireball Cinnamon Whisky (33%).


"Å bruke ordene "Med naturlig whisky og andre smaker" er en smart vending fordi forbrukere som anstrenger seg for å lese dette vil [ikke] se hvordan det "naturlig whisky" er forskjellig fra "andre smaker", heter det i søksmålet.

«De vil tro at produktet er en maltdrikk med tilsatt naturlig whisky og andre smaker.

"Det etiketten betyr å si er at produktet inneholder "Natural Whiskey Flavors & Other Flavors", men ved å ikke inkludere ordet "Flavors" etter "Natural Whisky", vil kjøpere som ser nøye etter forvente at den destillerte spriten av whisky ble tilsatt som en egen ingrediens», fortsetter søksmålet.

Fireball har angivelig slått tilbake på søksmålet, og uttalt at Fireball Cinnamon kan skilles fra sin sprøte motpart med "ordene Fireball Cinnamon på etiketten foran, uten 'Whisky'."