Fly styrtet i Lyngdal: Nå er to menn siktet

27/07/2023 13:20

Sofie

Nyheter
Bildet er ikke fra hendelsen. Foto: Shutterstock
Bildet er ikke fra hendelsen. Foto: Shutterstock
Flyet var stjålet.

To menn ble siktet for tyveri etter at et stjålet mikrofly styrtet i Lyngdal, Agder onsdag. Politiet sa at skadene ikke var livstruende etter ulykken.

Tom Gordon Hansen (62) spiste lunsj med kona på hytta da han hørte brølet fra en flymotor.

Han sier hytta har mot Farsund lufthavn. Som gjør at det ikke er uvanlig at det passerer småfly over hytta. Men onsdag skjønte Hansen raskt at alt ikke var som det skulle. 

- Da vi så hvor det var og hvordan det fløy, så skjønte vi umiddelbart at dette er ikke normalt, sier han til Dagbladet.

Han fortalte først om det dramatiske synet til Fædrelandsvennen.

- Det var helt klart unormal flygning. Ustabilt og opp og ned i veldig lav høyde. Det er fryktelig vanskelig å anslå noen høyde over sjøen, men det var helt unormalt lavt. Det måtte stige godt før det fløy over øya, hevder Hansen.

Hansen sa det hadde vært sterk vind natten før og at det var «bortimot storm».

Han fortalte videre at han trodde det var noen som øvelseskjørte, og slet med den sterke vinden.

Han sier han hørte om flyulykken på radioen bare minutter senere. Tanken om at flyet kan ha krasjet i nærheten av hytta hans tenkte han ikke på.

Agder politidistrikt opplyste i en pressemelding torsdag at de to mennene er siktet for brukstyveri av luftfartøy.

De to som ble pågrepet, er allerede kjent for politiet fra tidligere.

En av mennene er i arresten i Kristiansand og den andre er fortsatt innlagt på sykehus for behandling, ifølge en pressemelding.

Politiet forteller at en etterforskning er i gang for å finne ut hvordan flyet ble stjålet og omstendighetene rundt hendelsen. 

Læs også:

Pensjonist sparte 4000 kroner på å skru av dyrt apparat: Skurken sto i kjelleren Det kan være mye penger å spare ved å sørge for at de strømkrevende apparatene i hjemmet ikke står og bruker bort fra den dyre strømmen. Melinda fikk vite dette da hun oppdaget en enhet i kjelleren som brukte penger.
Advarsel: Drikker du for mye av dette kan det være ekstremt helsefarlig Forskere har oppdaget at det å drikke for mye av dette kan forårsake betydelig skade på leveren.