Noen opplever hodepine etter bare et lite glass rødvin, mens det er greit å drikke andre typer alkohol. Forskere fra University of California mener nå å ha funnet årsaken til dette fenomenet.
Ifølge forskerne skyldes dette en forbindelse i røde druer som kan påvirke hvordan kroppen forbrenner alkohol. Forbindelsen er en antioksidant eller flavanol kalt quercetin, som spesielt finnes i solfylte Cabernet-druer fra Napa Valley.
Forskningen tyder på at røde druer produserer mer quercetin når de utsettes for solskinn, noe som betyr at dyrere rødviner i stedet for billige kan være verre for de som er utsatt for hodepine.
Quercetin blir et problem når det blandes med alkohol, og forskere mener det kan indirekte blokkere virkningen av et enzym som er involvert i å bryte ned alkohol og potensielt utløse hodepine.
Mens noen eksperter er skeptiske og peker på andre faktorer som mulige utløser av rødvinshodepine, håper forskerne å teste teorien deres på mennesker i løpet av de kommende månedene.
Resultatene fra laboratoriestudiene tyder på at quercetin i kombinasjon med alkohol kan være årsaken til den mystiske rødvinshodepinen.
Forskerne påpeker at det fortsatt er mer å utforske for fullt ut å forstå hvordan denne forbindelsen påvirker kroppen, og at fremtidige studier vil gi mer klarhet.
Kilde: BBC