Foruroligende nyheter: Nord-Korea avslører nytt atomvåpen

09/09/2023 08:30

Sofie

Nyheter
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Det er ikke et hvilket som helst atomvåpen som Nord-Korea har avslørt.

Statlige medier melder at Kim Jong Un var på plass for å avduke og døpe den nye krigsmaskinen ved Sinpho-verftet på landets østkyst.

Nyhetsbyrået KCNA sa i en uttalelse: "Ubåtutskytningsseremonien varslet begynnelsen på et nytt kapittel for å styrke sjømakten til Den demokratiske folkerepublikken Korea."

Lokalavisen Rodong Sinmun beskrev fartøyet som en "taktisk atomangrepsubåt", og det har vært under utvikling i flere år. Kim Jong Un ble sist sett under inspeksjon av prosjektets fremdrift tilbake i 2019.

Avisen sa at Nord-Korea har et fly for å "konvertere eksisterende mellomstore ubåter til offensive ubåter lastet med taktiske atomvåpen for å spille en viktig rolle i moderne krigføring".

NK nyheter forteller at ubåten har fått navnet Hero Kim Kun Ok. Det kommer etter at landets diktator satte i gang en rekke missilangrep designet for å "slå frykt inn i fiender" av Nord-Korea.

Tilbake i mars i år så Jong Un et interkontinentalt missil bli skutt opp tusenvis av kilometer opp i luften før det styrtet tilbake i havet.

Konteksten for denne siste testen - så vel som Kims kommentarer - ser ut til å være at USA og Sør-Korea hadde gjennomført operasjoner sammen som er i større skala enn sett i nyere tid.

Sør-Korea og Japan hadde også inngått en avtale om å samarbeide tettere med USA om forsvaret i regionen.

Det statlige nyhetsbyrået KCNA sa at den nordkoreanske lederen overvåket missiltesten selv da Hwasong-17-missilet nådde en maksimal høyde på 6045 kilometer og reiste 621 miles.

Forretningen sa at den "åpne fiendtligheten" vist mot Nord-Korea av USA og Sør-Korea betydde at missiltesten var viktig for å "slå frykt inn i fiendene".

Selve missilet ble skutt opp i høy vinkel slik at det ikke traff andre lands territorium, og det landet i havet utenfor østkysten. Det skriver Unilad.