Skummel video florerer på sosiale medier: Var det sånn de døde i ubåten?

01/09/2023 13:40

Emma

Nyheter
Foto: Youtube
Foto: Youtube
En skremmende video sirkulerer for tiden på sosiale medier - som viser hvordan ubåten Titan sannsynligvis imploderte og drepte alle fem.

En storstilt redningsaksjon ble innstilt torsdag etter at den amerikanske kystvakten bekreftet at alle i ubåten Titan er døde.

Ifølge kystvakten viser vrakrester at den 6,8 meter lange ubåten imploderte – det vil si kollapset på grunn av det voldsomme trykket – trolig halvannen time etter at den stupte mot vraket av Titanic søndag.

Men hvordan så det ut da Titanen imploderte? Vi får nok aldri svaret, men i skrivende stund florerer det av en skummel video som mer enn hinter om hvordan det trolig så ut da ubåten gikk ned.

Videoen har blitt delt på det sosiale mediet TikTok og har blitt sett over 15 millioner ganger på bare to dager.

Videoen viser en annen videoanimert ubåt som plutselig imploderer dypt under havoverflaten.

Det er tydelig å se i animasjonsvideoen at selve implosjonen skjer i et alarmerende tempo – og det er også ekspertenes vurdering at ting har gått fryktelig fort for Titan:

Det som er sikkert er at alle de fem personene i ubåten døde nesten i brøkdelen av sekundet som fartøyet ble gjennomboret.

Trykket – tilsvarende to voksne elefanter som står på miniatyrbildet ditt – har knust alt på et øyeblikk.

– Det har trolig skjedd umiddelbart og i en slik fart at ingen om bord har hatt tid til å få med seg hva som skjedde, sier Dr. Sal Mercogliano ved North Carolina Campbell University.

Han regner ikke med at det skal være mulig å finne likene av de fem personene.

"Den plutselige kollapsen etterlater ingenting - eller i det minste veldig lite - som kan reddes," sa eksperten, og la til at bare titandeler hadde overlevd det intense trykket.

Blant de døde er den 58 år gamle britiske milliardæren Hamish Harding. To andre er den pakistanske forretningsmannen Shahzada Dawood og hans sønn Suleman Dawood.

Ubåten og dens beboere skulle ned for å se vraket av Titanic og hadde betalt i størrelsesorden 1,7 millioner danske kroner for å sikre seg en plass.

Ubåten mistet kontakten noen timer ut i dykket, og det antas nå at det var allerede da katastrofen skjedde.

Nylig kom det frem at et topphemmelig akustisk sporingssystem fra den amerikanske marinen søndag hørte lyder som kunne stamme fra en implosjon.

Men da dette ikke kunne bekreftes, fortsatte en aktiv redningsaksjon.

Den ble imidlertid suspendert torsdag da det ble klart at alt håp var ute.