Bestefar gjorde et sjokkerende funn i jakkelommen - Ble mangemillionær

22/10/2024 22:00

Christina Amundsen

Nyheter
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Mannen gjorde et funn innerlommen på jakken som skulle forandre livet hans for alltid. Men det var tett på å gå helt galt.

68 år gamle Jimmie Smith hadde glemt alt om papirene som lå i den gamle jakkelomma. Men da New York Lottery etterlyste vinnere som ikke hadde meldt seg, ble han inspirert til å lete litt i gamle skuffer og skap. Der kom han over noen gamle lodd.

Med hjertet i halsen sjekket han vinnerrekka, og fikk sjokk da han oppdaget at det var full klaff.

Rot i papirene
Fra tid til annen etterlyses millionærer som ikke har meldt seg. Det inspirerer mange til å sjekke om det er noe de har oversett hjemme, og du har sikkert tenkt over det mange ganger. Tenk om jeg har blitt millionær uten å vite om det!

Bestefaren Jimmie Smith fra den amerikanske delstaten New Jersey hadde glemt alt om de gamle loddene han hadde liggende i en gammel lomme, og da han begynte å rydde opp i sakene sine fikk han sitt livs overraskelse, skriver CNN. 

For da Smith rotet i lommene på en gammel t-skjorte, kom han over en stabel med gamle lodd, og da han gikk gjennom dem, ble det gevinst på ett av loddene.

"Jeg sa alltid til meg selv at jeg ville gå gjennom dem når jeg hadde tid," sa Jimmie Smith til CNN.

I siste øyeblikk
Det var et godt tidspunkt å sjekke lommene. For hadde han ventet bare to dager til, hadde han ikke kunnet løse inn kupongen sin, som inneholdt en premie på 24,1 millioner dollar - som tilsvarer nesten 152 millioner norske kroner. Det var nemlig bare to dager igjen til den utløp. 

Historien er noen år gammel, men har nylig blitt offentliggjort av New York Lottery, skriver CNN. Vinner-rekken var trukket og offentliggjort i 2016, og siste frist for å innløse den var 25. mai 2017. Smith fant kupongen sin bare to dager før den siste fristen, nemlig 23. mai 2017.

I sjokk
Hos New York Lottery, som stod for trekningen, ble alle kunder oppfordret til å sjekke lommer, sofaputer eller hanskerom i bilen for å kunne hente ut den store premien. 

Da Jimmie Smith gjennomgikk kupongene var det også med en dose skepsis. Men da han endelig sjekket tallene på billetten, stemte de med vinnertallene. 

"Jeg bare sto der et øyeblikk og tenkte: 'Er det virkelig det jeg tror jeg ser?' Så måtte jeg umiddelbart stikke hodet ut av vinduet for å få litt luft. Jeg måtte overbevise meg selv om at det var sant ." Det sier Jimmie Smith til CNN. 

New York Lottery offentliggjorde navnet på den mystiske vinneren i forrige uke, og fortalte historien om den pensjonerte sikkerhetsvakten som fikk sitt og familiens liv snudd på hodet. Smith valgte å få premien utbetalt gradvis over 26 år, til glede for både ham selv hans to barn og 12 barnebarn.

Her er etterlysningen som New York Lottery sendte ut: