Flere har lagt merke til at at sjokoladepålegget har endret seg.
«Den har gått fra å være smøremyk til seig og vanskelig å smøre ut», skriver en bruker på Reddit og fortsetter:
«Verste av alt, 50 % klistrer seg ikke fast i ganen slik den pleide! Alt forsvinner ved første svelg ...».
Noen klager på teksturen, mens andre mener Nugatti har mistet noe av sin nøtteaktige smak.
– En konsekvens av krigen i Ukraina er en global mangel på solsikkeolje. Vi ble derfor i fjor nødt til å gjøre om oppskriften på Nugatti med sheaolje i stedet for solsikkeolje. Dette har ikke endret smaken, men konsistensen kan oppleves annerledes, opplyser kommunikasjonsdirektør Dag Olav Stokken i Orkla.
Orkla meldte allerede i fjor sommer at mangelen på solsikkeolje gjorde at oppskriftene til flere populære produkter ble endret, ifølge TV2.
– Det skal ikke være noe smaksforskjell. Vi har testet produktet grundig, og vi er trygge på at Nugatti vil ha samme smak og konsistens som tidligere, sa konserndirektør Håkon Mageli i Orkla til kanalen.
I flere nettforum foreslår noen brukere at du kan blande solsikkeolje i Nugatti selv hjemme.
«Hiv i olje selv, prøvde å ta i ca. 1.5 spiseskje med nøytral matolje, funket helt perfekt og nugattien har fått nytt liv», skriver en bruker på Reddit.
Men Orkla vil ikke anbefale denne løsningen:
– Å blande ut med solsikke hjemme er en dårlig idé. I og med at produktet allerede inneholder vegetabilsk olje, blir det totalt for mye olje, ifølge Stokken.
Orkla har imidlertid gode nyheter for Nugatti fans.
– Vil Nugatti noen gang bli som før?
– I disse dager endrer vi tilbake til den gamle oppskriften og produserer Nugatti med solsikkeolje. Så i løpet av noen uker vil Nugatti slik vi liker den aller best igjen være på plass i butikkhyllene, opplyser Stokken.
Han sier Orkla også har måttet endre hvilke vegetabilske oljer de bruker i andre produkter også - som enkelte Toro-produkter.
– Etter hvert som tilgangen på solsikke- og rapsolje nå gradvis blir bedre, endrer vi fortløpende tilbake, ifølge Stokken.