God nyhet for 2,7 millioner nordmenn – sjekk kontoen din nå

24/05/2024 10:07

Sofie

Nyheter
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
God nyhet for 2,7 millioner nordmenn.

Har du merket at økonomien har vært litt trang det siste året? Nå er det en ekstra god grunn til å sjekke kontoen.

Skatteetaten sender i disse dager ut det endelige skatteoppgjøret, noe som betyr at mange nordmenn vil få en hyggelig overraskelse.

I mars, da skattemeldingen ble sendt ut, lå rundt 2,7 millioner nordmenn an til å få tilbakebetalt penger på skatten.

Dersom du har mottatt melding om at skatteoppgjøret ditt er ferdig, kan pengene være på konto samme dag som du får oppgjøret. Det skriver Nettavisen.

Kan få tilbake mer enn forventet

Det er verdt å merke seg at beløpet du får tilbake nå, kan være betydelig større enn det som ble estimert tidligere i år. Dette skyldes blant annet at du kan ha ført opp ekstra fradrag i skattemeldingen din.

En annen viktig faktor er renten på det du har betalt inn for mye i skatt. I årets oppgjør får du 3,51 prosent rente på hele beløpet du har til gode, regnet fra 1. juli i fjor. Selv om du ikke får rente for et helt år, vil du i praksis få utbetalt i overkant av 3,1 prosent mer enn det opprinnelige beløpet du har til gode.

Rente og inflasjon

Renten på 3,51 prosent er kanskje ikke den høyeste på markedet, men den er vesentlig høyere enn det Statistisk sentralbyrå (SSB) melder som normal innskuddsrente. Dessuten er den på linje med, eller litt bedre enn, inflasjonen i samme periode.

Så, om du synes økonomien har vært litt stram, er det nå en gylden mulighet til å få litt ekstra tilbake. Sjekk kontoen din – pengene kan allerede være på vei!