Gode nyheter for norske boligeiere

23/05/2024 10:10

Henrik R

Nyheter
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Det er blandede nyheter fra bankene, men spesielt boligeiere kan glede seg over de siste nyhetene.

Hvis du eier en eller flere boliger, og har følt deg hardt rammet de siste par årene med stigende lånerenter, er det gode nyheter til deg.

Handelsbanken forventer nemlig at rentene vil falle - riktignok først i 2025 - men samtidig har de svært positive forventninger til boligprisene.

Ifølge Handelsbanken forventer de at boligprisene i gjennomsnitt i Norge vil stige med hele 20 % over de neste par årene.

"Vi venter en sterk boligprisvekst de neste årene. Samlet sett kan de stige med nesten 20 prosent," sier Marius Gonsholt Hov, sjeføkonom i Handelsbanken, til TV 2.

De 20 % økning i boligprisene forventes å være nådd rundt utgangen av 2026, hvis alt går som forventet.

Utsetter rentekutt

Når det gjelder rentekuttet, som mange nordmenn sikkert også er svært interesserte i, er det dessverre ikke gode nyheter her.

Mens det tidligere var håp om et rentekutt i løpet av dette året, forventes det nå ikke lenger av bankene.

Handelsbanken forteller til TV 2 at de flytter sine forventninger om et rentekutt fra desember 2024 til første kvartal 2025, og at det mest sannsynlig vil skje i mars.

Så mens boligprisene forventes å stige betydelig de neste to årene, må man altså smøre seg med tålmodighet hvis man ønsker lavere renter.

"Sånn som vi vurderer risikoutsiktene nå, tenker vi at dette kan trekke litt mer inn i neste år. Så vi flytter tidspunktet for første forventede rentekutt fra desember til første kvartal neste år," forteller sjeføkonomen til TV 2.

I april meldte Nordea at de ikke lenger tror på et rentekutt i Norge i 2024. Omvendt har Nordea nylig meldt i Danmark at det er rentekutt på vei, og de forventer minst tre kutt i løpet av 2024.