Gordon Ramsay deler 4 geniale triks: Slik får du ALLTID en god opplevelse når du spiser ute

03/02/2024 08:00

Sofie

Nyheter
Foto: Wikimedia Commons
Foto: Wikimedia Commons
Lei av dårlige sitteplasser eller triste matopplevelser? Da har mesterkokken 4 gylne regler som hindrer det.

Har du noen gang forlatt en restaurant og vært skuffet over valget ditt?

Den verdensberømte kokken Gordon Ramsay, utsmykket med syv Michelin-stjerner, har delt sin visdom for å unngå nettopp denne skjebnen.

Med en karriere som strekker seg over flere tiår i forkant av gastronomi, har Ramsay utviklet en rekke idiotsikre strategier for å sikre at hvert restaurantbesøk blir en kulinarisk suksess.

1. Glem å dykke hodestups inn i spesialtilbudene eller bli lokket av retter som er utropt som "berømte" på menyen.

Ramsay avslører at dette ofte er feller som ikke nødvendigvis representerer kjøkkenets høyeste kvalitet. Ifølge mesterkokken er spesialiteter ofte en måte for en restaurant å kvitte seg med overflødige ingredienser. "Når de lister opp 10 spesialiteter, er det ikke spesielt," sier Ramsay med et skjevt smil.

Men Ramsays råd stopper ikke der. Han kommer med et genialt triks til bordet for å sikre husets beste plass.

2. Ved å reservere bord for tre i stedet for to, manøvrerer du deg bort fra det klaustrofobiske hjørnet og opp på scenen, hvor det pulserende livet i restauranten kan nytes fra et romslig bord. Dette lille, men effektive hacket er en spillveksler for romantiske kvelder.

Når det gjelder vinutvalg, avmystifiserer Ramsay den ofte skremmende prosessen med å velge den perfekte flasken.

3. Ved å be om «the bin end»-listen, en samling viner restauranten tvinges til å rotere ut på grunn av oppskrapte etiketter, avdekker du et arsenal av skjulte skatter som ikke vil sprenge budsjettet.

4. Ramsay oppfordrer til å utfordre servitøren med et fast budsjett, som fraråder mersalg og sikrer en verdifull opplevelse for under 200 kroner per person.

Med disse gylne reglene fra Gordon Ramsay kan selv den mest vanlige restaurantgjest gjøre en enkel middag til en minneverdig begivenhet.

Ved å følge Ramsays veiledning blir du ikke bare gjest; du blir en strategisk aktør i gastronomispillet, utstyrt for å navigere i restaurantverdenen med finessen til en Michelin-kokk.

Så neste gang du går inn på en restaurant, ta et øyeblikk til å huske Ramsays råd – det kan godt være forskjellen mellom et middelmådig måltid og en kulinarisk triumf.

Kilde: The Mirror.

Læs også:

Pensjonist sparte 4000 kroner på å skru av dyrt apparat: Skurken sto i kjelleren Det kan være mye penger å spare ved å sørge for at de strømkrevende apparatene i hjemmet ikke står og bruker bort fra den dyre strømmen. Melinda fikk vite dette da hun oppdaget en enhet i kjelleren som brukte penger.
Advarsel: Drikker du for mye av dette kan det være ekstremt helsefarlig Forskere har oppdaget at det å drikke for mye av dette kan forårsake betydelig skade på leveren.