Han fant to år gamle James Bulger myrdet: Nå er han selv funnet død i en celle

30/03/2023 11:14

Sofie

Nyheter
Foto: Politifoto
Foto: Politifoto
En detektiv som ble psykisk knust etter å ha funnet liket av bare 2 år gamle James Bulger, er nå selv funnet død i en fengselscelle.

Den britiske politimannen som fant liket av den drepte James Bulger i 1993 er nå selv funnet død.

44 år gamle James Riley ble funnet død i en fengselscelle 15. mars etter at han var blitt arrestert av politiet. Dette skriver det britiske mediet Mirror.

Det er foreløpig ikke kjent hva som forårsaket James Rileys død. Det er heller ikke kommet frem hvorfor den 44 år gamle mannen havnet i politiets varetekt.

Det er imidlertid sikkert at betjenten satt igjen med psykiske skader etter at han fant liket av lille James Bulger i februar 1993.

Den da 2 år gamle James Bulger ble kidnappet fra et kjøpesenter i Bootle Strand av de to 10 år gamle guttene Jon Venables og Robert Thompson.

Guttene tok den lille gutten i hånden og gikk fire kilometer med ham før de endte ved et jernbanespor på Walton & Anfield stasjon. Her begynte de å torturere den bare 2 år gamle gutten.

De helte maling – som de hadde kjøpt tidligere på dagen – i et av øynene hans. De slo og sparket ham og kastet murstein på ham før de også puttet batterier i munnen hans.

Til slutt tok de to guttene en jernplate på 10 kilo og kastet den ned på ham, for så å forlate ham ved jernbanesporet.

To dager etter James Bulgers forsvinning – 14. februar 1993 – fant betjenten liket av den lille gutten.

Samme år i november ble Jon Venables og Robert Thompson fengslet på livstid etter en 17-dagers rettssak ved Preston Crown Court.

Verken Jon Venables eller Robert Thompson har noen gang gitt noen forklaring på hvorfor de kidnappet, torturerte og drepte den lille gutten.

Den bestialske saken skapte så mye oppstandelse og sinne i England at de valgte å gi de to guttene en ny identitet, betalt av staten.

De ble begge løslatt i 2001. I dag er det derfor ingen som vet hvor de to barnemorderne bor.