Her er prinsens gave alle snakker om: Kostet over 96.000 kroner

18/10/2023 19:00

Sofie

Nyheter
Foto: Wikimedia Commons
Foto: Wikimedia Commons
Gaven alle snakker hadde en svimlende sum.

Så sent som søndag kveld gikk prins Christians 18-årsdag av stabelen.

Og det har ikke gått upåaktet hen at kvelden har stjålet et hav av overskrifter. Men det stopper ikke der.

Til enhver annen bursdag får bursdagspersonen gaver, men det var likevel god grunn til å klappe prins Christian litt ekstra på hendene.

Stortinget og regjeringen hadde valgt å bruke svimlende 62.000 danske kroner (ca. 96 000 norske kroner) på en bursdagsgave til prinsen. Dette skriver Ekstra Bladet.

Gaven består av ikke mindre enn 192 Zalto-glass, gravert med prinsens monogram. Og det er ikke hvilket som helst glass, men Zalto-glass fra Denk'Art-serien.

Og distribusjonen av glassene er nøye planlagt: 48 Bordeaux-glass, 48 ​​universalglass, 48 ​​søte vinglass og 48 vannglass.

Men det stopper ikke her. Dronning Margrethe, prinsens bestemor, har overrakt ham Elefantordenen, den fineste danske orden, som hovedsakelig gis til kongelige og statsoverhoder.

Prins Christian ble også feiret av den norske kongefamilien, representert ved Norges kronprinsesse Mette-Marit, kronprins Haakon og deres datter, prinsesse Ingrid Alexandra.

Fra dem mottok han St. Olavs Orden – Storkors, den høyeste grad av den norske orden.

Læs også:

Pensjonist sparte 4000 kroner på å skru av dyrt apparat: Skurken sto i kjelleren Det kan være mye penger å spare ved å sørge for at de strømkrevende apparatene i hjemmet ikke står og bruker bort fra den dyre strømmen. Melinda fikk vite dette da hun oppdaget en enhet i kjelleren som brukte penger.
Advarsel: Drikker du for mye av dette kan det være ekstremt helsefarlig Forskere har oppdaget at det å drikke for mye av dette kan forårsake betydelig skade på leveren.