I fare: EU truer Coca-Cola

28/10/2023 06:00

Emma

Nyheter
OBS Arkivfoto. / Foto: Shutterstock.com
OBS Arkivfoto. / Foto: Shutterstock.com
Coca-Cola kan være i fare.

EU kommer med nye regler for emballasje - og dette skaper bekymring i glassindustrien, som ønsker å beholde flasker i forskjellige former.

- Risikoen er at pakkede produkter begynner å se like ut.

– Kommersiell verdi forsvinner fordi merkevarer ikke lenger kan skille seg ut fra hverandre i hyllene.

Lubben fra 1916
Slik skriver organisasjonen FEVE  i en pressemelding om EUs regler for emballasje som skal hindre avfall og sikre at mest mulig kan gjenvinnes. Regler som ble debattert i Stortinget tidligere denne uken. 

FEVE – som organiserer glassprodusenter i Europa – er enige om at de har et ansvar for å sikre at glassemballasjeløsninger er designet med minimal vekt og volum. Men samtidig påpekes det at nye restriksjoner på kreativ design kan få konsekvenser.

Ja, det er i fare
Mediekanalen Euractiv.com har snakket med en kilde fra næringslivet, som spesifikt nevner at brusgiganten Coca-Colas flaske - som har hatt en lubben form siden 1916 - kanskje ikke kan leve opp til fremtidige regler:

"Ja, Coca-Cola er definitivt i fare som mange andre parfymer og brennevinsflasker," sa kilden.

Euractiv har forsøkt å få Coca-Cola til å snakke om saken, men de svarer ikke.

Læs også:

Pensjonist sparte 4000 kroner på å skru av dyrt apparat: Skurken sto i kjelleren Det kan være mye penger å spare ved å sørge for at de strømkrevende apparatene i hjemmet ikke står og bruker bort fra den dyre strømmen. Melinda fikk vite dette da hun oppdaget en enhet i kjelleren som brukte penger.
Advarsel: Drikker du for mye av dette kan det være ekstremt helsefarlig Forskere har oppdaget at det å drikke for mye av dette kan forårsake betydelig skade på leveren.