Ikke pakk denne julematen inn i sølvfolie: Kan være et problem for helsen din

26/12/2023 22:00

Sofie

Nyheter
Foto: YouTube
Foto: YouTube
Det er en helt spesiell grunn til at du ikke skal pakke inn slik julemat i sølvfolie.

Den store dagen har endelig kommet, og det betyr at det etter all sannsynlighet har blitt og vil bli spist mye julemat rundt omkring i de norske husholdningene.

Det er ikke utenkelig at du ender opp med rester, men havner du i den situasjonen er det viktig å være klar over at det finnes en spesiell julemat som du ikke må pakke inn i sølvfolie.

I et gammelt innlegg på Facebook skriver den danske Fødevarestyrelsen at rødkålsrester ikke skal dekkes med sølvfolie – og det er det faktisk en god grunn til:

"Aluminium fra stanniol kan være et problem for helsen din hvis det hoper seg opp i kroppen over lengre tid. Derfor er det ikke lurt å legge sølvfolie over julerestene av rødkål, syltet rødbet eller syltet agurk», skriver etaten i innkallingen.

I stedet kan du med fordel oppbevare syrlig mat i glass, (men ikke krystallglass), porselens- eller plastskåler dekket med f.eks. plastfilm eller lokk.

Du kan se innlegget her.

Juleavfall

Det er ikke bare rødkål og andre rester som blir til overs når julaften er over. Det er også avfall som du sannsynligvis vil bli kvitt så fort som mulig.

Desember måned 2021 bød på 567 tonn ekstra avfall sammenlignet med en gjennomsnittlig måned, ifølge AffaldVarme Aarhus.

Læs også:

Pensjonist sparte 4000 kroner på å skru av dyrt apparat: Skurken sto i kjelleren Det kan være mye penger å spare ved å sørge for at de strømkrevende apparatene i hjemmet ikke står og bruker bort fra den dyre strømmen. Melinda fikk vite dette da hun oppdaget en enhet i kjelleren som brukte penger.
Advarsel: Drikker du for mye av dette kan det være ekstremt helsefarlig Forskere har oppdaget at det å drikke for mye av dette kan forårsake betydelig skade på leveren.