Instagram og Facebook: Kan nå få avgift

03/10/2023 16:30

Sofie

Nyheter
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Kan bli dyrt med Facebook og Instagram.

Meta vurderer å introdusere annonsefrie versjoner av Facebook og Instagram for mobiltelefoner i EU for rundt 13 euro per måned.

Meta har lagt fram forslag for tilsynsmyndigheter i EU. Det skriver Wall Street Journal. Avgiften vil bli gjeldende om noe noen måneder.

Denne avgiften gjelder brukere som ikke tillater Meta å kartlegge sin digitale aktivitet og vise målrettede annonser. Forslaget er et svar på nye EU-regler som krever at brukere samtykker til datainnsamling.

Denne planen koster rundt 13 euro (148 norske kroner) for å opprette en annonsefri Instagram- eller Facebook-konto på telefonen, og rundt 10 euro (114 norske kroner) for en konto på PC-en.

I juli avgjorde EU-domstolen at Meta ikke kunne bruke data fra eksterne nettsteder til å samle inn data om brukere på sin plattform uten deres samtykke.

Tidligere i år påla Irlands datatilsyn Meta å betale €390 millioner for brudd på EUs personvernlovgivning.

Læs også:

7 grunner til at noen fryser mere enn andre Det er ikke bare vinden og været. Det kan være noen helt spesielle grunner til at du fryser mer enn andre.
Dette lar hun ligge i skoene over natten – så blir skoene på magisk vis som nye En genial metode for å gjøre skoene så gode som nye igjen har nå sett dagens lys.