Joe & The Juice fikk bot for dårlig hygiene

26/08/2024 09:56

Yvonne

Nyheter
En av kjedens ikoniske restauranter har fått en flekk på renoméet og en klekkelig bot.

Sandwich- og Juice-kjeden Joe & The Juice ble grunnlagt i København i 2002, og har utviklet seg til en populær kjede med en sterkt merkevare som mange forbinder med noe ungdommelig, sunt og trendy.

Restaurant-kjeden åpnet sin første restaurant i Norge i 2011, og har med sine 27 restauranter, en sterk tilstedeværelse i byer som Oslo, Bergen, Stavanger og Trondheim. Men nå er det problemer med en av kjedens resturanter.

Hygienen ble forsømt
København lufthavn er et travelt knutepunkt, med tusenvis av reisende som passerer gjennom terminalene hver dag, og for mange Nordmenn som besøker flyplassen, er et stopp på Joe & the Juice en fast del av rutinen.

Men den siste tidens utvikling har satt kjedens omdømme i fare.

Joe & the Juice på Kastrup flyplass har nemlig opplevd en betydelig økning i etterspørselen gjennom sommeren, noe som har fått konsekvenser. Travelheten har hatt den uheldige bivirkningen at renholdet har blitt forsømt. Det skriver den danske avisen Ekstra Bladet .

Bot for dårlig renhold
Fødevarestyrelsen, som tilsvarer norske Mattilsynet, gjennomførte nylig en kontroll som avdekket en rekke kritiske hygieneproblemer i kjedens Airport Landside-avdeling.

Inspektørene fant svarte, fettete og våte belegg langs gulvpaneler og inventar.

I tillegg ble det funnet rødlige belegg inne i oppvaskmaskinen samt rester av frukt, grønnsaker, papir og smuler under kjøleskapene både i produksjonsområdet og på lageret.

Kjedens ansatte forklarte de utilfredsstillende forholdene med travelhet og mangel på personale, og de lovet å ta seg av renholdet umiddelbart.

Men skaden var allerede skjedd. Resultatet ble en bot på 10.000 danske kroner (tilsvarer cirka 16.000 norske kroner) og et pålegg om utbedringer.