Johanna mistet plutselig datteren Agnes (1): Nå advarer hun andre foreldre

07/07/2024 09:21

Emma

Nyheter
Foto: Privat
Foto: Privat
Johanna mistet plutselig sin 1 år gamle datter til det som startet som en vanlig forkjølelse, og nå advarer hun andre foreldre.

I en tid der tilliten til helsevesenet settes på prøve, står Johanna Wallin som et eksempel på en mor som har opplevd det verst tenkelige: å miste barnet sitt.

Johanna har tatt det smertefulle skrittet å snu sorgen til et oppdrag for å utdanne om sepsis, en tilstand som tok livet av hennes 1,5 år gamle datter, Agnes.

For Agnes startet det hele med en vanlig forkjølelse, en solrik søndag i mai. Det tok fire dager fra hun klatret opp klatrestativet i parken til hun ble erklært død på en nødbåre:

– Hadde jeg hatt den kunnskapen jeg har i dag, hadde vi ringt 112 klokken tre om morgenen, sier Johanna ifølge Aftonbladet.

Agnes var en livlig og sosial liten jente som elsket å være ute på lange turer, selv i ung alder - men en skjebnesvanger dag på våren snudde alt på hodet:

– Det er en fryktelig rask prosess, jeg kan ikke tro det, fortsetter Johanna.

Men det er ikke bare den tragiske hendelsen som gjør denne saken oppsiktsvekkende. Det er også systemets manglende evne til å diagnostisere og handle i tide:

«Hvis du ikke legger inn et barn som er så dårlig, når gjør du det?» spør Johanna, som opplevde at helsepersonellet ikke tok bekymringene hennes på alvor.

Johanna har nå startet "Children's Health Rebellion", en bevegelse som søker å samle vitnesbyrd fra foreldre til barn som har lidd av mangler i helsesystemet.

Hun legger ikke skjul på at hun gjør det for barnet sitt, men også for alle andre barn:

"Jeg gjør det for henne, men også for alle andre barn."

Dette er sepsis

Helsemyndigheten skriver: «Sepsis er en alvorlig infeksjon som kan føre til at kroppens organer svikter. Tilstanden kan være livstruende hvis den ikke oppdages og behandles i tide.

Dette er symptomene:

  1. Svakåndet

  2. Rask puls

  3. Klam eller svedig hud

  4. Forvirret eller desorientert

  5. Skjelving, frysninger

  6. Feber

  7. Alvorlig smerte eller ubehag