Josefine syklet til jobben i Rema 1000: Midt på ruta skjedde det som ikke skulle skje

05/12/2023 16:00

Emma

Nyheter
OBS Arkivfoto. / Foto: Shutterstock.com
OBS Arkivfoto. / Foto: Shutterstock.com
Episoden har nå fått mye oppmerksomhet.

Josephine Bjerregaard fra den danske byen Randers kom litt sent på jobb fredag, da hun skulle møte opp på jobben i Rema 1000.

Til tross for utfordrende værforhold våget hun seg ut i høy snø og glatte forhold på sykkelen, men her tok ting en voldsom vending.

Det skriver TV 2 Østjylland.

På vei til Rema 1000 veltet hun imidlertid på sykkelen, hun falt og pådro seg alvorlige skader.

– Jeg passerte faktisk snøfonna som lå på sykkelstien, men så falt jeg i slapset som lå ved siden av. Det var veldig glat, sier Josephine Bjerregaard.

Den 21 år gamle kvinnen satt fast i sykkelen og hadde store smerter. Etter flere forsøk fra forbipasserende klarte hun til slutt å få foten fri fra sykkelen, og både politi og ambulanse ble tilkalt.

Etter en kort sjekk i ambulansen ble hun fraktet til videre undersøkelser på Randers Regionsykehus, hvor det viste seg at foten var spesielt hardt rammet da det ble klart at hun hadde brukket en tå.

Randers kommune forklarer at mangelen på snørydding ikke var en feil.

I henhold til politiske tjenestemål prioriteres rydding av sykkelveier bare når det er et jevnt lag med snø på minst 10 centimeter, eller hvis ekstra tid og arbeidskraft er tilgjengelig etter at hovedveiene er ryddet.

Det politiske vedtaket møter kritikk fra både innbyggere og politikere som Frank Nørgaard (DF), leder av miljø- og teknologiutvalget i Randers kommune.

Han erkjenner problemet og sier også at partiet hans har forsøkt å endre tjenestemålene for å prioritere sykkelfelt tidligere. Han påpeker imidlertid at det viktigste er at utrykningskjøretøy kan komme:

– Det kan godt hende at vi må se raskere på stiene. Men det viktigste er at utrykningskjøretøy kan komme seg ut på veiene.

Læs også:

Pensjonist sparte 4000 kroner på å skru av dyrt apparat: Skurken sto i kjelleren Det kan være mye penger å spare ved å sørge for at de strømkrevende apparatene i hjemmet ikke står og bruker bort fra den dyre strømmen. Melinda fikk vite dette da hun oppdaget en enhet i kjelleren som brukte penger.
Advarsel: Drikker du for mye av dette kan det være ekstremt helsefarlig Forskere har oppdaget at det å drikke for mye av dette kan forårsake betydelig skade på leveren.