Justisminister Emilie Enger Mehl: "Jeg er lei meg"

08/02/2023 13:50

Sofie

Nyheter
Foto: Wikimedia Commons
Foto: Wikimedia Commons
Emilie Enger Mehl (Sp) sier hun burde være mer åpen om å installere TikTok på sin offisielle mobiltelefon.

Det var 120 dager etter at Mehl første gang ble spurt om hun hadde installert TikTok på selskapets mobil til hun innrømmet det i et intervju med TV2.

– Jeg ser i ettertid at jeg burde vært åpen om at jeg hadde TikTok på en ugradert telefon tidligere, sier Mehl i et svar til Frp-leder Sylvi Listhaug i Stortingets spørretime.

– Jeg ser at det kunne vært gjort annerledes og at jeg kunne vært åpen tidligere, legger hun til.

Hun sier at svarene til Stortinget var sanne, men innrømmer at hun kunne sagt mer.

Statsrådene plikter ifølge grunnloven å svare ærlig på Stortingets svar. Mehl sier hun svarte på Stortingets skriftlige spørsmål før hun stilte opp hos TV2.

Hun sier senere til pressen at hun ikke fikk konkrete råd om ikke å dele informasjonen om at hun hadde TikTok på mobiltelefonen, men at dette er hennes egen vurdering – basert på generelle råd om hvilken informasjon som er akseptabelt å dele.

– For å være helt tydelig: Jeg har ikke fått råd om jeg kunne dele denne spesifikke informasjonen, sier Mehl.

Hun kritiserer seg selv for ikke å ha delt informasjonen tidligere.

– Jeg har vært for varsom av forsiktighetshensyn. Derfor har jeg ikke tidlig nok sagt at jeg hadde TikTok på en ugradert tjenestetelefon, sier Mehl og legger til:

– Det er jeg lei meg for.

TikTok er kontroversielt fordi eieren er kinesisk. Kina er et av landene norske sikkerhetsmyndigheter kjenner til for eksempel for overvåking.

Du kan lese hele artikkelen hos VG.