Espen Ludviksen (Sp) i hardt vær etter verbalt angrep

08/02/2023 09:43

Sofie

Nyheter
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
− Du e en kuk. En stygg jævla faen.

Varaordfører i Harstad Espen Ludviksen (Sp) gikk lørdag til angrep på Kristian Eilertsen (Frp) i en lukket Snapchat-gruppe. Der skrev han:

«Blir å bruke resten av mitt liv til å sørge for at du ALDRI kommer til noen som helst makt. Aldri!»

«– Du e en kuk. En stygg jævla faen».

Så avslutter han med:

«Du e død førr mæ»

Meldingene ble sendt i en Snapchat-gruppechat, som inkluderer flere personer fra Harstad, deriblant en Frp-politiker og varaordføreren i Senterpartiet.

Saken ble først omtalt av iHarstad og Harstad Tidende.

VG var i kontakt med både Kristian Eilertsen og SP-varaordfører Espen Ludvigsen. Varaordføreren bekrefter at han har sendt meldingene og viser til uttalelser gitt til lokale medier. Eilertsen viser til Frp-gruppesjef Eivind Stene.

– Jeg har beklaget til Eilertsen på sms. Jeg kommer også til å beklage når jeg møter han, sier Ludviksen til Harstad Tidende.

Frp-gruppeleder Eivind Stene sier til VG at han er sjokkert over varaordførerens utspill:

– Vi har hatt et gruppemøte nå i kveld for å høre hvordan gruppa ser på det. Det er helt unison tilbakemelding på at denne typen oppførsel er helt uakseptabel, sier gruppeleder Eivind Stene.

Han sier til VG at Frp vil sende en henvendelse til Harstad Sp med krav om svar på hvilke konsekvenser dette bør få for varaordføreren.

– Vi forventer at dette får reaksjoner for han.

Ifølge iHarstad er det uenighet om hvorvidt det skal ansettes en en politisk rådgiver for ordføreren, noe som også sto bak varaordførerens utspill.

Du kan se meldingene og lese hele saken hos VG.