Kastes ut av TikTok

24/09/2024 10:40

Yvonne

Nyheter
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
Nå tar det sosiale mediet grep og utestenger enkelte medier.

Utestenger russiske statsmedier
Den sosiale medieplattformen TikTok har fjernet kontoer som tilhører russiske statlige medier fra sin plattform. Det melder flere internasjonale medier, blant annet Sky News.

Kontoene som er berørt kommer fra mediekonsernet Rossiya Segodnya, som eier nyhetstjenestene RIA Novosti og Sputnik; og TV-Novosti, hovedorganet til RT-nyhetskanalen.

Dette skjer fordi media deltok i «skjulte påvirkningsoperasjoner» på TikTok, skriver selskapet på sine nettsider. Det handler først og fremst om forsøk på å påvirke det amerikanske presidentvalget i november. TikTok uttaler at kontoene hadde brutt retningslinjene for fellesskapet, spesielt forbudet med villedende oppførsel.

Tidligere var disse kontoene begrenset i EU og Storbritannia, og at kontoenes verdensomspennende innhold ble merket som statskontrollerte medier.

Nå går tiltaket lengre, og kontoene blir permanent utestengt fra plattformen.

Anklages for spionvirksomhet
Biden-administrasjonen anklaget RT tidligere denne måneden for å opptre som en arm av Moskvas spionbyråer.

Utenriksminister Antony Blinken sa denne måneden at han trodde russiske utsalgssteder som RT hadde gått lenger enn å jobbe som medier og hadde blitt til hemmelige etterretningsoperasjoner .

Amerikanske føderale påtalemyndigheter anklaget nylig to RT-ansatte for å ha drevet et prosjekt på 10 millioner dollar for å øke Russland-justerte samtalepunkter mens de skjuler kilden til pengene, skriver NBC News.

Også utestengt fra andre plattformer
RT - som mistet sin britiske kringkastingslisens i mars 2022 - fortalte Sky News at det amerikanske firmaet "sensurerte informasjonsflyten til resten av verden".

RT og Sputnik publiserte begge rapporter i helgen som sa at noen av kontoene deres hadde blitt slettet uten forklaring. 

"TikTok-brukere og våre 86 000 abonnenter har ikke lenger lov til å vite sannheten om de mest presserende geopolitiske spørsmålene og le av vestlige politikeres tull i Sputnik International-videoer," sa Sputnik lørdag på X. 

Det er ikke første gang mediene utestenges, og i forrige uke forbød Meta, som står bak blant annet Facebook og Instagram, russiske statsmedier fra sine plattformer.