Katastrofalt etterskjelv rammer Sør-Tyrkia

22/02/2023 13:21

Mikkel Sletta

Nyheter
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Etterskjelv som måler 6,3 på richterskalen rammer Sør-Tyrkia og drepte 6 og skadet hundrevis 2 uker etter at massivt skjelv drepte tusenvis.

I Antakya, Tyrkia 

Minst seks mennesker er omkommet og hundrevis er skadet etter store etterskjelv rammet Sør-Tyrkia på mandag, da regionen allerede raser fra et ødeleggende jordskjelv som drepte titusenvis av mennesker 6. februar.

Dette skriver CNN.

Et etterskjelv med en styrke på 6,3 rammet Tyrkias sørlige Hatay-provins, nær den syriske grensen, mandag. Episenteret oppsto i Defne-distriktet, ifølge det tyrkiske nødkoordinasjonssenteret SAKOM. Nitti etterskjelv fulgte, hvorav det største ble registrert på 5,8.

Minst 294 mennesker ble skadet - 18 "alvorlig," sa SAKOM tirsdag, og la til at overlevende ble behandlet av helseenheter på lokale sykehus.

Etterskjelvet rammet også den Nordvestlige delen av Syria hvor mer enn 130 personer er meldt skadet, sa White Helmets frivillige redningsgruppe.

"Våre team jobber med å ta de skadde til sykehus, inspisere de berørte landsbyene og byene og fjerne rester for å åpne veiene for ambulansene," sa White Helmets.

Mer enn 48 000 mennesker har omkommet i Tyrkia og Syria siden det første og største jordskjelvet 6. februar.