"Kjære leiemorder. Hold deg vekk"

23/08/2024 04:59

Yvonne

Nyheter
Foto: Rigspolitiet
Foto: Rigspolitiet
Politikere vil nå ta utradisjonelle metoder i bruk for å få bukt på problemet med svenske ungdommer som tar seg over grensen for å begå kriminalitet.

Politiker Mai Mercado foreslår en informasjonskampanje med annonser som henvender seg direkte til mindreårige svenske gjengmedlemmer. Dette for å få bukt på problemet med at mange unge kriminelle påtar jeg oppdrag og reiser over grensen for å begå voldskriminalitet.

Hold deg vekk!
Mercado, som er politiker i det danske partiet De Konservative, foreslår at annonsene kan ha tekster i stil med dette:

"Kjære leiemorder. I 2020 ble to svensker dømt til 20 års fengsel for drap i Danmark. De var begge 17 år gamle. Hold deg vekk."

Målet er å gjøre det klart at mens en ungdom under 18 vanligvis får en straff på 4 års fengesl for drap i Sverige, risikerer man straffer på 16-20 år for tilsvarende forbrytelser i nabolandet, skriver Politiken.

Den siste tiden har det vært store problemer i Danmark med flere drap og drapsforsøk - fortrinnsvis i bandemiljøet. Svenske ungdommer er mistenkt for å stå bak mange av angrepene, og avisen Politiken har avslørt at det florerer lister med navn og pris for hva man kan tjene på å ta livet av enkelte danske personer.

Nylig ble det innført strengere grensekontroll mellom Sverige og Danmark for å forhindre svenske ungdommer i å reise til Danmark for å begå kriminalitet.

Også i Norge har vi sett at svenske kriminelle har vært involvert i ulike typer kriminalitet som ran, narkotikahandel og annen organisert kriminalitet. I noen tilfeller har det også vært samarbeid mellom norske og svenske kriminelle miljøer.

Her kan du se hele utspillet fra den danske politikeren.