Kjent jazzikon er død

22/01/2024 20:00

Mikkel Sletta

Nyheter
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Stemmen bak jazz- og soulhits som «California Soul» og «Woman of the Ghetto» er død, 81 år gammel.

Den amerikanske jazz- og soulsangerinnen Marlena Shaw er død, 81 år gammel. Datteren hennes bekrefter dette i et innlegg på Facebook.

– Det er med et veldig tungt hjerte jeg kunngjør på vegne av meg selv og familien at vår elskede mor og ditt elskede ikon og kunstner, Marlena Shaw, døde i dag, sier datteren Marla Bradshaw.

Innlegget er lagt ut fredag ​​lokal tid - natt til lørdag norsk tid.

Marlena Shaw er kjent for hits som «California Soul» og «Woman of the Ghetto», skriver musikkmagasinet NME.

Flertallet av hitene som Marlena Shaw er kjent for ble utgitt på 1960- og 1970-tallet.

Men noe av musikken hennes er nok også kjent for et yngre publikum, da mange av de mest kjente låtene har blitt samplet og gitt ut i nye former av hiphop-artister og DJ-er som DJ Shadow og Diplo.

Flere av sangene hennes har også blitt brukt i TV-reklamer.

Marlena Shaw begynte å synge som barn. Onkelen hennes var jazzmusiker og tok henne med på scenen i Harlem-distriktet i New York i 1952, hvor hun sang i en alder av bare ti år.

På 1960-tallet fortsatte Shaw å opptre på mindre jazzklubber og sang i Count Basie sitt band, inntil hun i 1966 fikk platekontrakt og ga ut hitsingelen "California Soul" i 1969.

Siden ble hun den første kvinnelige vokalisten som fikk kontrakt med det legendariske plateselskapet Blue Note, skriver selskapet på sine nettsider.

Læs også:

Pensjonist sparte 4000 kroner på å skru av dyrt apparat: Skurken sto i kjelleren Det kan være mye penger å spare ved å sørge for at de strømkrevende apparatene i hjemmet ikke står og bruker bort fra den dyre strømmen. Melinda fikk vite dette da hun oppdaget en enhet i kjelleren som brukte penger.
Advarsel: Drikker du for mye av dette kan det være ekstremt helsefarlig Forskere har oppdaget at det å drikke for mye av dette kan forårsake betydelig skade på leveren.