Kraftig uvær: Norge er delt i to

01/02/2024 09:01

Emma

Nyheter
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
Norge har blitt delt i to.

Det er ikke mulig å kjøre fra Sør-Norge til Nord-Norge eller omvendt. Landet har blitt rammet av en storm.

E6 er sperret på grunn av onsdagens uvær.

Dermed er det ikke lenger mulig å kjøre fra den sørlige delen av landet til den nordlige delen eller omvendt uten å måtte reise ut av landet.

Det sier trafikkoperatør Kristin Buchmann til NTB.

– Det betyr at Norge er delt i to. Skal vi fortsette, må vi gjøre det via Sverige. Fergetrafikken langs kysten er innstilt.

Økende vind

Motorveien er sperret ved fjellområdet Saltfjellet i Nordland.

Kristin Buchmann forteller at det er ventet økende vind utover kvelden og natten på Saltfjellet.

Myndighetene vil derfor ikke ta stilling til om sperringen skal forlenges eller oppheves før torsdag morgen klokken ni.

– Vi vet ikke hvor lenge denne stormen vil vare. Trafikanter som skal krysse Saltfjellet bør stoppe på et sted der det er trygt å stå, sier trafikkoperatøren.

Uværet, som traff Norge onsdag og er ventet å avta torsdag, har fått navnet Ingunn.

Rødt varsel

I løpet av ettermiddagen og kvelden har Meteorologisk institutt oppjustert farevarselet for flere områder i midtre del av landet fra oransje til rød kategori, da det er fare for «svært sterke vindkast».

I Lofoten ventes vindkast på 40 til 50 meter per sekund.

Ifølge et varsel kan øygruppen bli truffet av bølger på 21,5 meter rundt klokken 1 natt til torsdag, skriver NRK.

I Nordland, som Lofoten er en del av, er innbyggerne bedt om å forberede seg på at all kollektivtransport kan bli innstilt fram til torsdag. Det fremgår av fylkets nettsider.

I tillegg er alle videregående skoler stengt torsdag i Nordland på grunn av det voldsomme uværet. I stedet bør studentene ha online klasser.

Læs også:

Pensjonist sparte 4000 kroner på å skru av dyrt apparat: Skurken sto i kjelleren Det kan være mye penger å spare ved å sørge for at de strømkrevende apparatene i hjemmet ikke står og bruker bort fra den dyre strømmen. Melinda fikk vite dette da hun oppdaget en enhet i kjelleren som brukte penger.
Advarsel: Drikker du for mye av dette kan det være ekstremt helsefarlig Forskere har oppdaget at det å drikke for mye av dette kan forårsake betydelig skade på leveren.