Kronprinsessen tok grep: Måtte ha en alvorsprat

21/12/2023 12:00

Sofie

Nyheter
Foto: Kongehuset.no
Foto: Kongehuset.no
Kronprinsesse Mette Marit tok grep.

Serien "Kronprinsparet - Vårt Norge" har gitt det norske folk et nærmere innblikk i kongefamiliens liv.

Blant annet avslører serien at både kronprinsesse Mette-Marit (50) og datteren Ingrid Alexandra (19) deler lidenskapen for baking, en interesse de tilsynelatende har arvet fra kronprinsessens mor, Marit Tjessem (86).

Det kommer frem at Tjessem har en oppskrift på verdens beste bløtkake, kalt "blaudis," som har vært en velbevart hemmelighet i familien.

I mange år nektet hun å dele oppskriften, selv med barnebarna. Denne kaken har blitt en fast tradisjon på alle familiens fester og feiringer.

TV 2 omtalte saken først, det skriver Se og Hør.

- Mamma lager verdens beste bløtkake. I mange år nektet hun å gi oppskriften til noen; inkludert sine barnebarn. De fikk heller ikke lov til å få den.

For å sikre at denne tradisjonen fortsatte, måtte kronprinsessen ha en alvorsprat med moren. Hun ba om forsikring om at kakeoppskriften ikke skulle forsvinne fra familien når moren ikke lenger kunne bake den.

Etter denne samtalen fikk Ingrid tillatelse til å lære seg oppskriften, og nå er kaken en uunnværlig del av enhver familiebursdag.

- Jeg måtte ha en alvorsprat med mamma, og si til henne at «når du ikke orker å bake kaka mer, må den ikke gå ut av familien». Da fikk Ingrid lov til å lære seg å bake den. Det er en kake som er blitt spist i enhver bursdag i vår familie.

I løpet av sommeren arrangerte kronprinsparet en hagefest på slottet, hvor gjester fra hele landet deltok. Men det er uklart om gjestene fikk smake på Tjessems berømte "blaudis" under feiringen.