Lekende barn ble truet med gevær og samurai-sverd

02/09/2024 15:59

Yvonne

Nyheter
Illustrasjonsbilde: Shutterstock
Illustrasjonsbilde: Shutterstock
To eldre menn syntes barna bråkte for mye på lekeplassen, så de truet dem med luftgevær og et samurai-sverd.

Gruppen med lekende barn fikk seg et alvorlig sjokk da de ble truet med våpen på lekeplassen lørdag kveld. De var en gruppe på mellom 20 og 30 barn som spillte fotball ved lekeplassen Skoleparken da det plutselig dukket opp to sinte menn.

Mennene hadde med seg våpen og truet barna fordi de mente at de bråkte for mye.

Mens noen voksne klager over at barna sitter for mye foran skjermen, og oppfordrer dem til fri lek utenfor, er det ikke alle som har det på samme måte.

Lørdag kveld denne helga var en gruppe barn ute og nøt siste rest av sommeren mens de lekte sammen. Solen skinte og det var latter i luften da barna plutselig ble overrasket av to truende menn ved 21-tiden.

Nå er de to menn siktet for alvorlige trusler etter å ha oppført seg truende mot gruppen av barn.

Truet med luftgevær og samuraisverd
Hendelsen oppstod i Esbjerg i Danmark denne helgen. En gruppe på mellom 20 og 30 barn samlet seg ved en lekeplass hvor de spillet fotball lørdag kveld. Men plutselig ble den gode stemningen snudd, og rop og latter ble erstattet av forferdelse.

"Barna ble utsatt for trusler på livet mens de spillet fotball", forklarer vaktsjef Søren Strægaard fra Syd- og Sønderjyllands Politi til danske TV 2 nyhetene.

Han forklarer at to menn dukket og ba barna om å dempe seg. Den ene hadde et luftgevær med seg, den andre et samurai-sverd.

Beslagla våpnenen
Foreldrene til noen av barna anmeldte hendelsen til poltiet, som kort tid etter kunne anholde mennene på den enes adresse som var like ved lekeplassen. Mennene nektet å opplyse deres alder, men politiet kan fortelle at de "ikke var helt unge".

De to mennene ble tatt med inn på politistasjonen, avhørt og siktet for trusler på livet før de ble løslatt igjen, opplyser vaktsjefen.

Både luftgeværet og samuraisverdet ble beslaglagt.

Politiet tilstedet
Politiet var tilstede på lekeplassen store deler av søndagen for å sikre seg at alle barn følte seg trygge. Ingen av barna ble fysisk skadet, men flere barn kunne fortelle både til politiet og til journalister som besøkte stedet at de følte seg usikre og at det hadde vært en sjokkerende opplevelse.

"Vi forstår at noen kan bli litt lei av bråk, men barn skal ha lov til å løpe rundt og leke og spille ball", sier vaktsjefen til Ekstrabladet.

Hvis man føler seg utrygg eller bare har lyst til å snakke med politiet, er man velkommen til å komme forbi og snakke med oss, skriver politiet på X. De presiserer at de veldig gjerne vil snakke med de barn og unge som var involvert i trussel-episoden.