Mann hastet til sykehus med organsvikt: Nå advarer lege barn og unge

22/09/2023 07:30

Emma

Nyheter
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
Nå frykter legene at barn og unge vil gjøre det samme.

For de fleste av oss er en energidrikk nå og da en rask måte å få et boost av energi på.

Men hva skjer når du bestemmer deg for å konsumere så mange som tolv av disse koffeinholdige drikkene på bare ti minutter? Historien om en mann ved navn JS gir oss svaret, og resultatet ble alt annet enn positivt.

Historien ble delt av Dr. Bernard Hsu, som er bedre kjent online som Chubbyemu på YouTube. Han forklarte hvordan JS var på jobb, og tilbød gratis energidrikker som en medarbeiderfordel.

JS bestemte seg for å imponere kollegene ved å tømme tolv energidrikker på bare ti minutter. Umiddelbart etter denne ekstreme drikkeleken følte han seg imidlertid langt fra komfortabel.

– Han fikk en brennende smerte i nedre del av brystet og var usikker på om smertene kom fra magen eller hjertet. Han slet med å puste, men for å distrahere seg selv begynte han å spille videospill, forklarte Dr. Bernard Hsu.

Etter hvert som timene gikk, forverret JS sin tilstand seg betydelig. Han begynte å oppleve uregelmessig hjerterytme, og smertene i brystet spredte seg til ryggen og mellom skulderbladene.

Etter flere timer med kvalme måtte JS til slutt kaste opp i kjøkkenvasken.

Dessverre ga oppkastet liten lindring fra symptomene hans, og smerten fortsatte å komme i bølger. Etter en hel dag med lidelse bestemte JS seg for å ringe 911 og ble umiddelbart innlagt på sykehus. Her endte han opp med å kaste opp igjen, denne gangen direkte på en sykepleiers sko.

Blodprøver viste at JS hadde forhøyede blodsukkernivåer, kjent som hyperglykemi, selv om han ikke led av diabetes. Legene begynte å mistenke at bukspyttkjertelen hans brøt ned på egen hånd, noe som resulterte i en tilstand som kalles hyperlipasemi, der det er for mye fett i blodet.

Selv om legene først ventet, i håp om at tilstanden hans ville bli bedre på grunn av hans unge alder og medisinske historie, skjedde det motsatte. Leveren og nyrene begynte å svikte, og han utviklet en blodinfeksjon som fikk ham til å svinge mellom bevissthet og bevisstløshet.

Legen forklarte at det kan være en sammenheng mellom overdreven inntak av energidrikker og pankreatitt. Heldigvis overlevde JS sin skjebnesvangre beslutning takket være rettidig medisinsk hjelp og antibiotika.