Mann klatret på Eiffeltårnet få timer før OL-avslutningen – Besøkende evakuert

11/08/2024 18:00

Christina Amundsen

Nyheter
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Få timer før avslutningsseremonien for sommer-OL i Paris, ble en mann observert klatrende utenpå Eiffeltårnet, noe som førte til evakuering av besøkende.

Ifølge nyhetsbyrået AP ble mannen, som var i bar overkropp, sett klatre på den ikoniske konstruksjonen tidlig søndag ettermiddag.

Han ble senere pågrepet av politiet, melder Reuters.

Evakuering av besøkende

Politiet reagerte raskt på hendelsen og evakuerte alle besøkende fra Eiffeltårnet for å sikre deres trygghet.

I videoer som nå sirkulerer på sosiale medier, kan man høre mannen kommentere det varme været mens han raskt blir eskortert bort av politiet.

Det er fortsatt uklart hvor han begynte oppstigningen, men flere vitner rapporterte at han ble sett like over de gigantiske OL-ringene som har prydet tårnet under lekene.

Eiffeltårnets rolle i OL

Eiffeltårnet har vært et sentralt symbol under OL i Paris. Under åpningsseremonien ble tårnet brukt som en spektakulær bakgrunn da Céline Dion opptrådte fra monumentet.

Selv om det er en av byens mest kjente landemerker, er det ikke forventet at Eiffeltårnet vil spille en rolle i avslutningsseremonien, som finner sted klokken ni i kveld på Stade de France i Saint-Denis-området, et godt stykke unna tårnet.

Styrket sikkerhet rundt OL

Sikkerhetstiltakene rundt OL har vært omfattende, med et spesielt fokus på å beskytte byens mest ikoniske steder.

Selv om hendelsen på Eiffeltårnet ikke forårsaket noen skader, har den likevel understreket viktigheten av årvåkenhet i løpet av de siste timene av lekene.

Avslutningsseremonien forventes å bli en storslått begivenhet, og til tross for hendelsen tidligere på dagen, er Paris klare til å runde av OL 2024 med stil.