En far har funnet ut om det er billigere å koke vann ved hjelp av en vannkoker eller kokeplate - og sa at resultatet overrasket ham.
TikTok-brukeren utførte et eksperiment for å finne ut hvor mye energi og hvor mye kostnad som var involvert i å koke to liter vann ved romtemperatur.
Først fant ingeniøren og akademikeren som går under navnet dinosaurdannyx ut hvordan han kunne måle gassstrømmen som ble brukt av ovnen hans.
Derfra fant han ut at det kostet ham rundt 1,99 pund å koke vann ved hjelp av koketoppen.
Å bruke vannkokeren til å koke samme mengde vann kostet 3,94p - nesten dobbelt så mye, melder The Mirror.
"Resultatene av dette overrasket meg faktisk," sa han. Selv om kjeler generelt bruker mindre energi, gjorde de ulike prisene på strøm og gass at koketoppen fungerte billigere.
"Hvis du leter etter en energisparer, gå for vannkokeren," sa han. "Hvis du leter etter kostnadsbesparelser, gå for koketoppen."
Briter som er avhengige av ovnsmatlaging kan spare opptil 604 pund i året på energiregningen ved å bytte til andre apparater, ifølge ny forskning.
En studie fra energileverandøren Utilita og en supermarkedskjede har avslørt en detaljert kostnadsfordeling av hver av de seks hovedtypene kokeapparater som vanligvis finnes i britiske hjem.
Deres forskning er basert på gjennomsnittlig tid hver enhet brukes pr dag.
Den mest energikrevende er den elektriske komfyren, som kan koste opptil 317 pund (4 145 norske kroner) i året i drift – mens mikrobølgeovnen i den andre enden av skalaen bare koster 8p om dagen, totalt beskjedent.
30 pund (392 norske kroner ) årlig. Andre vanlig brukte kokeapparater inkluderer gasskomfyren, som koster 33p per dag, eller £121, og den delvis elektriske, delvis gale dobbeltkomfyren, som setter brukerne tilbake 72p per dag, eller £264 ed.) årlig.
Å småkoke i stedet for å koke kan også spare deg for 68 pund i året, og å ikke overfylle vannkokeren kan gi deg 19 pund ekstra over en 12 måneders periode.
Forskningen er basert på energiforbruket til 83 apparater fordelt på 24 kilder, inkludert akademisk forskning, lovgivning og data samlet inn fra populære shoppingnettsteder.