Mannskapet måtte reddes: Spekkhoggere senker et skip nær kysten av Marokko

21/05/2024 14:00

Sofie

Nyheter
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
To spekkhoggere fikk et skip til å synke nær kysten av Marokko.

To besetningsmedlemmer opplevde en dramatisk hendelse utenfor kysten av Marokko søndag da deres 15 meter lange yacht, «Alborán Cognac», ble angrepet av spekkhoggere. 

Dette skriver det tyske mediet ntv.

Dette skjedde omtrent 26 kilometer fra Kapp Spartel sør for Gibraltarstredet.

De to besetningsmedlemmene begynte å kjenne kraftige slag mot yachtens skrog tidlig på morgenen. Disse slagene fra spekkhoggerne skadet både yachtens ror og selve skroget, noe som til slutt førte til at vann trengte inn i båten.

Etter å ha funnet ut at båten tok på vann, sendte mannskapet et nødanrop som et redningshelikopter fra Spania og det nærliggende tankskipet «MT Lascaux» svarte på. 

Mannskapet ble evakuert fra den havarerte yachten en time etter nødanropet. Yachten sto imidlertid ikke til å redde og sank kort tid etter.

Denne episoden er den syvende slike hendelsen siden 2020 i dette spesifikke havområdet, der både seilbåter og marokkanske fiskebåter har blitt truffet av spekkhoggerangrep. 

Spekkhoggernes oppførsel er en kilde til forskning og debatt blant eksperter.

Selv om det ennå ikke er klart hvorfor spekkhoggere spesifikt går etter skipene, mener noen forskere at oppførselen kan være en form for lek eller kanskje en reaksjon på tidligere negative erfaringer med skip. 

Til tross for begreper som «angrep», foretrekker mange eksperter å bruke begrepet «interaksjoner» for å beskrive disse hendelsene, siden det er umulig å bekrefte at spekkhoggerne ikke bare tror det er et spill.

Læs også:

Pensjonist sparte 4000 kroner på å skru av dyrt apparat: Skurken sto i kjelleren Det kan være mye penger å spare ved å sørge for at de strømkrevende apparatene i hjemmet ikke står og bruker bort fra den dyre strømmen. Melinda fikk vite dette da hun oppdaget en enhet i kjelleren som brukte penger.
Advarsel: Drikker du for mye av dette kan det være ekstremt helsefarlig Forskere har oppdaget at det å drikke for mye av dette kan forårsake betydelig skade på leveren.