Maradonas kropp må graves opp

16/05/2024 10:00

Emma

Nyheter
Foto: Wikimedia Commons
Foto: Wikimedia Commons
Diego Maradona har været død siden november 2020, men får stadig ikke lov til at hvile i fred.

Nå krever familien hans at liket av den argentinske fotballegenden graves opp igjen.

Maradonas barn ønsker at levningene av fotballguden skal flyttes fra sin nåværende plassering på en privat kirkegård i utkanten av den argentinske hovedstaden Buenos Aires.

I stedet ønsker familien at han skal stedes til hvile og hylles i et spesielt mausoleum.

Ifølge barna er dette for å gjøre graven hans til «et mye tryggere sted» der fansen kan hylle nasjonalhelten, melder amerikanske CNN.

Derfor sendte Maradonas slektninger torsdag inn en begjæring til de argentinske domstolene om at Maradonas kropp skulle graves opp fra gravplassen der han ble gravlagt i november 2020 i en massiv prosesjon.

I dag må kun familiemedlemmer komme inn på kirkegården.

Veronica Ojeda, moren til Maradonas yngste sønn, fortalte lokale medier at mausoleet var planlagt å bli kalt "Memorial del Diez", være åpent for publikum og være plassert nær en regjeringsbygning i Buenos Aires.

«Alle arvinger søker ved gjensidig avtale om godkjenning for flytting til sitt neste bestemmelsessted for evig hvile ... på et mye tryggere sted enn det nåværende», heter det i notatet som ble presentert for retten.

De la også til at flyttingen kunne sikre at «hele det argentinske folket og verdens borgere kan hylle vår far, som var det største argentinske idolet».

Flyttingen av Maradonas levninger er planlagt å finne sted rundt 30. oktober, den argentinske verdensstjernens bursdag.

I sin imponerende karriere vant Diego Maradona VM-gull i 1986 med Argentina, som han også vant VM-sølv med fire år senere.

Han døde i november 2020 i en alder av 60 år av et hjerteinfarkt.

Herunder kan du se en video av 20 legendariske mål av Maradona:

Læs også:

Pensjonist sparte 4000 kroner på å skru av dyrt apparat: Skurken sto i kjelleren Det kan være mye penger å spare ved å sørge for at de strømkrevende apparatene i hjemmet ikke står og bruker bort fra den dyre strømmen. Melinda fikk vite dette da hun oppdaget en enhet i kjelleren som brukte penger.
Advarsel: Drikker du for mye av dette kan det være ekstremt helsefarlig Forskere har oppdaget at det å drikke for mye av dette kan forårsake betydelig skade på leveren.