Maren Lundby deler gledelig nyhet

13/02/2024 13:25

Sofie

Nyheter
Foto: NTB
Lundby har nå tatt skrittet videre til en ny utfordring.

Maren Lundby, med en imponerende karriere som inkluderer OL-gull fra 2018 og to VM-gull, er anerkjent som en av Norges fremste skihoppere.

Fra 2018 til 2020 dominerte hun verdenscupen ved å vinne tre år på rad og ble historisk som den første kvinnen som deltok i et skiflygingsrenn i 2023.

Til tross for hennes betydelige suksess på ski, valgte Lundby å avslutte sin aktive karriere som skihopper før jul i fjor. Hennes beslutning ble offentliggjort under en følelsesladet pressekonferanse, to måneder før hun kunngjorde sin nye karrierevei.

Lundby har nå tatt skrittet videre til en ny utfordring ved å akseptere en stilling som prosjektleder ved Wang, en privatskole kjent for sitt fokus på idrettsutvikling. Med 3600 elever og 390 trenere fordelt på 36 idretter og 15 ungdoms- og videregående skoler, vil Lundbys rolle fokusere spesielt på utviklingen av kvinner i idrett.

– Det er spennende og utfordrende, men samtidig litt skummelt med nye ting. Jeg er jo helt fersk i arbeidslivet, sier Lundby til NRK.

Hun forteller at hun har mottatt flere jobbtilbud siden hun la skiene på hylla, men har for øyeblikket valgt bort muligheten til å bli landslagstrener for hopplandslaget. Det skriver Newsner.

I tillegg til hennes sportslige prestasjoner, har Lundby vært en viktig stemme mot det usunne kroppsfokuset som finnes i idretten, spesielt innen hoppsporten der strenge vektkrav kan føre til ekstreme tiltak blant utøvere. Hennes åpenhet rundt dette temaet, som ofte kan være tabubelagt, har vært et viktig bidrag til å sette et positivt eksempel innen idrettsverdenen.

Lundbys engasjement for idretten og hennes beslutning om å ta et standpunkt mot kroppsfokus vitner om en atlet som ikke bare har oppnådd mye på sportens arena, men også en som ønsker å bidra positivt utenfor den.