Ikonisk sprinter stopper etter OL

13/02/2024 05:00

Emma

Sport
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
OL-mesteren og verdensmesteren slutter etter Paris-OL av familiære årsaker.

Tre ganger olympisk gullmedaljevinner og ti ganger verdensmester Shelly-Ann Fraser-Pryce er inne i sine siste måneder som profesjonell friidrettsutøver.

Etter sommerens OL i Paris vil jamaicaneren stoppe karrieren av familiære årsaker. Det sier hun i et intervju med det amerikanske magasinet Essence.

– Sønnen min trenger meg. Min mann og jeg har vært sammen siden før mitt olympiske gull i 2008, og han har ofret mye for meg.

"Uten den støtten ville jeg ikke ha vært i stand til å oppnå alle de tingene jeg har gjort, men nå skylder jeg mannen og sønnen min å gjøre noe annet," sa hun.

Selv om hun har nådd en høy atletisk alder i en alder av 37 år, føler hun at hun lett kunne ha holdt på i flere år til hvis hun ville.

– Jeg har aldri hatt en dag hvor jeg føler at nå vil jeg ikke trene mer, sier hun.

Sprinteren opplyser at målet er å avslutte karrieren med nok en OL-medalje.

Hun har vunnet åtte olympiske medaljer i karrieren, inkludert tre gull. Hun toppet pallen etter kvinnenes 100 meter strek ved lekene i 2008 og 2012, mens hennes tredje olympiske gullmedalje er fra 4 x 100 meter stafett ved Tokyo-lekene i 2021.

Hun har også vunnet VM-gull flere ganger i begge disipliner, mens hun har vunnet ett VM-gull på 200 meter distanse.

Læs også:

Pensjonist sparte 4000 kroner på å skru av dyrt apparat: Skurken sto i kjelleren Det kan være mye penger å spare ved å sørge for at de strømkrevende apparatene i hjemmet ikke står og bruker bort fra den dyre strømmen. Melinda fikk vite dette da hun oppdaget en enhet i kjelleren som brukte penger.
Advarsel: Drikker du for mye av dette kan det være ekstremt helsefarlig Forskere har oppdaget at det å drikke for mye av dette kan forårsake betydelig skade på leveren.