Matbutikkene slår til: Her får du de laveste prisene

21/08/2024 08:53

redaktion

Nyheter
Foto: Engin Akyurt / Pexels
Foto: Engin Akyurt / Pexels
Spar stort på din neste handletur.

I forrige uke rapporterte DinSide om priskrigen på både kaffe og Grandiosa. Både Kiwi og Rema 1000 annonserte at de ville gjøre hverdagen rimeligere for kundene, men Extra tok et annet skritt ved å fokusere på å redusere prisene på frukt og grønt, i forkant av de nye kostholdsrådene.

Rema 1000 har lenge tilbudt Ukens friske Rema-deal, som gir kunder en frukt eller grønnsak til redusert pris, og denne uken har Kiwi fulgt etter med et momskutt på et bredt spekter av norske grønnsaker. Det skriver DinSide.

Men om målet ditt virkelig er å redusere utgiftene på frukt og grønnsaker, bør du kanskje vurdere et annet alternativ: De lokale grønnsakshandlerne.

En prisundersøkelse fra mandag ettermiddag viser at du kan spare så mye som 324 kroner på det som må være årets sunneste handlekurv - en besparelse på nesten 35 prosent.

Kristine Aakvaag Arvin, kommunikasjonssjef i Kiwi, forklarer at de kjøper inn all frukt og grønnsaker fra BAMA.

- De må kjøpe store partier av ypperste kvalitet, som skal transporteres rundt til alle Kiwi-butikkene over hele landet. Det stilles veldig store krav til volum og til at vi har en jevn og god kvalitet på produktene, skriver hun i en epost til DinSide.

- Da kan vi ikke kjøpe de aller billigste agurkene eller druene, fordi vi vet ikke om de nødvendigvis har god nok kvalitet i så store kvanta som vi har behov for.

Hun legger også til at BAMA sørger for at produsentene tar forebyggende tiltak, blant annet innen plantevern, vanning, kjølekjede og hygiene. I tillegg har Kiwi full sporbarhet på produktene de selger.

Ikke bare lavere priser

Mange har allerede oppdaget at det kan være svært lønnsomt å handle hos grønnsakshandlerne. For eksempel var det stor aktivitet hos en grønnsaksbutikk i Smalgangen på Grønland i Oslo en tidlig mandag ettermiddag, til tross for kampanjene som kjøres i de større butikkene.

Som du kanskje legger merke til, er det spesielt frukt og grønnsaker som ikke dyrkes i Norge hvor du kan spare mest, som paprika, chili og hvitløk. Men også poteter i løsvekt er betydelig billigere hos grønnsakshandlerne sammenlignet med lavpriskjedene.

Ved å være smart og følge med på kampanjepriser, kan du spare enda mer. Ikke alt er billigere hos grønnsakshandlerne, så det kan lønne seg å kjøpe blomkål, brokkoli og isbergsalat i lavprisbutikkene.

I tillegg kan du gjøre gode kjøp på varer der matbutikkene tilbyr egne merkevarer som First Price, Prima og Xtra, som ofte har konkurransedyktige priser på frukt og grønt.

Du kan se hele prissjekken her.