Mat-nyhet: Dette er den nye is-smaken fra Hennig-Olsen

20/08/2024 16:00

Sofie

Nyheter
Sjangerfoto: Alisha Mishra / Pexels
Sjangerfoto: Alisha Mishra / Pexels
Kan denne nye smaken bli en ny favoritt?

Selv om kalenderen fortsatt viser august, og det gjenstår over en måned til det siste store lanseringsvinduet for dagligvarer i år, har enkelte nyheter allerede begynt å dukke opp. Blant disse finner vi en nyhet fra Hennig-Olsen: Sørlandsis med smak av julebrus.

Marianne Høy Erikstad, markedsdirektør i Hennig-Olsen, forklarer til DinSide at denne nyheten er en fløteis med vaniljesmak, som er kombinert med både rød og brun julebrussaus.

Hun beskriver det som en morsom smakskombinasjon som skal appellere til hele familien. (Artikkelen fortsetter under bilde).

Foto: Produsenten

Julebrussmak på etablerte produkter har tidligere vist seg å være populært, selv om det har vært noen få unntak. Det skriver DinSide.

Julebrus i seg selv har alltid vært en hit, men det var først da Orkla lanserte Fun Light med julebrussmak i 2020 at julebrusfeberen virkelig tok av. Hele 80 000 flasker ble revet bort fra butikkhyllene lenge før jul det året.

Siden den gang har flere produkter med julebrussmak kommet på markedet. Noen av de mer suksessrike lanseringene inkluderer Tines iste uten sukker, Eldorado boblevann, Brynilds gelégodteri, og Grans Hard seltzer.

På den andre siden har det også vært produkter som kanskje ikke burde sett dagens lys, som Sørlandschips med julebrussmak – en kombinasjon som ble møtt med skepsis på idéstadiet og som smakte like underlig som det høres ut.

Hennig-Olsens tidligere forsøk på julebrus-is, den gang som saftis, fikk heller ikke den beste mottakelsen. Selv om den ble sett på som en potensiell hit blant barn, slo den ikke an hos testpanelet.

Anders K. Smestad, også kjent som Oral Bee, uttrykker en viss skepsis til produkter med julebrussmak. Han stiller spørsmål ved hvorfor andre drikkevarer som saft og iste må etterligne julebrus, og mener man like gjerne kan drikke ekte julebrus.

Smestad, som blogger om brus på Brusbloggen, har også skrevet bok og utgitt flere album om temaet. Han kommenterer at mens chips med julebrussmak smakte avskyelig, var julebrus-godteriet, formet som små brusflasker, en stor suksess.

Når det gjelder is med julebrussmak, har han derimot større forhåpninger. Smestad tror den kan bli en populær dessert til jul, men påpeker samtidig at det gjenstår å se om smaken vil være tydelig nok forskjellig fra andre iskremer med jordbær- eller bringebærsmak.