De fleste bake- og matlagingsoppskrifter krever et egg eller to, og for de fleste «hjemmekokker» er det ingenting som er mer irriterende enn å knekke et egg og så måtte plukke små eggeskall av maten.
Få kan knekke egg med én hånd som proffene på TV, men det er faktisk en annen og mye enklere måte å knekke egg på som ikke krever noen spesiell ferdighet.
Noen tror kanskje at å knekke et egg på kanten av en bolle vil resultere i et renere brudd i skallet, men det er faktisk helt feil.
Den beste måten å knekke et egg på er på en flat overflate, som en teller, som lar membranen forbli intakt, og fragmentene fra skallet vil holde seg sammen, mens resten av egget faller ned i bollen eller på panne. Dette melder mediet Mashed.com.
Selvfølgelig er det alltid en sjanse for at ting ikke går helt som planlagt, men å knekke egg på en flat overflate i stedet for en kantete vil utvilsomt gjøre matlagingen enklere.
Å knekke egg på benkeplaten har en annen fordel
Mange kokker øver seg også på å knekke eggene i separate boller først og deretter blande dem inn i resten av blandingen.
Dette sikrer at selv om eggeskall havner i bollen, er det lettere å plukke det av den gjennomskinnelige rå eggehviten enn det er fra en deig, hvor det godt kan blandes.
Den franske kokken Jacques Pepin, kjent for sine omeletter og crêpes, sier at det er en annen fordel med å knekke egg på benken i stedet for på kanten av en bolle:
Det bidrar til å forhindre matforurensning. Rå egg kan bære salmonella, og mange tilfeller av matforgiftning er et resultat av uforsiktighet og krysskontaminering på kjøkkenet.