Å holde avokado frisk kan være en utfordring. I det ene øyeblikket er den hard som sten. I det neste brun og ubrukelig.
Den uforutsigelige modningsprosessen kan skape mye frustrasjon.
Men ifølge Taesha Butler, kokk og grunnlegger av oppskriftsnettstedet The Natural Nurturer, er det en enkel løsning som kan forlenge holdbarheten til avokado betydelig ved å bruke en vanlig kjøkkeningrediens.
Det skriver Express.
Olivenolje
Butler forklarer at et lett belegg av avokadoens overflate med olivenolje kan gjøre en stor forskjell.
"Pensle det eksponerte avokado-kjøttet med litt olje, gjerne olivenolje. Dette vil skape en barriere mellom kjøttet og luften, som bremser bruningen", sier hun.
Påføring av oljen skaper en beskyttende overflate som hindrer oksygen i å nå massen, som er hovedårsaken til at avokado blir brun og mister sin friskhet.
Når avokadoen er penslet med olivenolje, anbefales det å pakke den inn i plastfolie og deretter oppbevare den i en lufttett beholder i kjøleskapet. Denne metoden kan forlenge avokadoens holdbarhet med opptil en uke, og gir deg mer tid til å nyte den perfekte avokado-toasten uten å bekymre deg for matsvinn.
Sitronsaft
En annen matekspert, Karl Graham, en matlagringsekspert hos Click Storage, har et annet tips som han mener er like godt: Sitronjuice.
"En lett påføring av lime eller sitronsaft på fruktkjøttet når avokadoen er delt i to vil gjøre underverker. Syren i juicen bremser enzymene som gjør at avokadoen blir brun, og sørger for at den holder seg frisk lenger. Deretter lagrer du avokadohalvdelene dine i en lufttett beholder - og hvis du bare bruker den ene halvdelen, la steinen ligge i den andre halvdelen for ekstra beskyttelse", forklarer han.
Oppbevares på benken
For hele, umodne avokadoer er det best å la dem modne i romtemperatur før de settes i kjøleskapet. Når avokadoen er moden kan den oppbevares i kjøleskapet, hvor den holder seg frisk i flere dager.
Butler påpeker viktigheten av å holde øye med avokadoens stilk for å vurdere modenhet:
"Modne avokadoer som er hele og ikke er kuttet opp kan oppbevares i kjøleskapet. Dette forlenger levetiden deres, og de holder seg vanligvis perfekt modne for kjøleskap i omtrent tre dager."
Den enkle teknikken med olivenolje er en effektiv måte å redusere matsvinn på og sørge for at avokadoene dine holder seg friske og smakfulle lenger.
Det er et enkelt triks som kan utgjøre en stor forskjell i din daglige matlaging.