Musikklegende død

03/04/2023 07:43

Emma

Nyheter
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
Mannen bak navn som blant annet Madonna og Depeche Mode er død.

Seymour Stein, musikkdirektøren som startet karrieren til Madonna, Talking Heads og Ramones og introduserte Cure, Depeche Mode og Smiths til USA, er død 80 år gammel.

Seymour Stein døde søndag morgen i Los Angeles etter en lang kamp mot kreft. En talsperson for familien bekreftet dette overfor Variety.

Som medgrunnlegger av plateselskapet Sire Records fostret Stein talenter fra pop til punk til new wave, inkludert Madonna, Talking Heads, Lou Reed, Depeche Mode, Ramones, Pretenders, Smiths, Cure, Replacements, Aphex Twin og mange flere.

Han ble kjent som kongen av 80-tallspop og fortsatte å reise verden rundt på jakt etter nye talenter.

Født Seymour Steinbigle i Brooklyn i 1942, gikk Seymour Stein inn i musikkbransjen i en alder av 13 år, og skrev anmeldelser for Billboard magazine.

I 1961 begynte han å jobbe for plateselskapet King Records, hjemmet til James Brown og andre store R&B- og countryspillere.

Han dro deretter til New York for å jobbe for Red Bird Records frem til 1966, da han grunnla Sire Records sammen med produsent/låtskriver Richard Gottehrer på Manhattan.

Det skriver The Guardian.

I sine memoarer avslørte Seymour Stein at han hadde visst at han var homofil siden han var tenåring, men kulturelt press fra hans jødiske bakgrunn førte til at han datet kvinner mens han i hemmelighet også så menn.

Han fortalte sin daværende kjæreste Linda at han var homofil og at hun "var i stille sjokk i omtrent 10 minutter ... så brøt ut i jamring"; Senere samme år giftet de seg og fikk to døtre.

Stein og Linda skilte seg på slutten av 1970-tallet. I 2007 ble Linda myrdet av sin personlige assistent, som ble dømt til 25 års fengsel for andregrads drap. Datteren Samantha døde av hjernekreft i 2013.