Mysterie i norsk kirke: orgelet spiller midt om natten

07/10/2024 15:03

Yvonne

Nyheter
Foto: Narvik kirke / Facebook
Foto: Narvik kirke / Facebook
Prestene og naboer klør seg i hodet over mystiske hendelser som skjer i kirken.

Narvik kirke har vært rammet av en rekke mysiske hendelser i den siste tiden. Det skriver avisen Fremover.

Narvik kirke er en langkirke fra 1925 som ligger i Narvik i Nordland fylke. Den er bygget i nyromansk stil og er laget av stein, med en karakteristisk kvadratisk tårnkonstruksjon. Arkitekten bak kirken var Olaf Nordhagen, som også er kjent for arbeidet sitt med Nidarosdomen. Kirken har plass til omtrent 700 personer.

Innvendig har Narvik kirke vakre glassmalerier og treskjæringer. Kirken har vært et viktig samlingspunkt i Narvik, særlig etter bombingen av byen under andre verdenskrig, da den ble et symbol på byens gjenreising. Narvik kirke tilhører Den norske kirke, og kirkegården rundt bygningen er et sted for refleksjon og respekt for de falne soldatene under slaget om Narvik i 1940.

Orgelet spiller om natten
Den siste tiden har den tradisjonsrike kirken imidlertid opplevd et stort mysterie. Flere ganger har folk utenfor kirken opllevd at klokkene har begynt å ringe uten at noen kan svare på hvorfor. Problemet er nemlig at kirken er tom og ingen har satt i gang kirkeklokkene.

Orgelet har også flere ganger begynt å spille midt på natten til stor forundring for naboer og forbipasserende. Det sitter nemlig ingen organist ved tangentene som kan stå bak den kraftfulle musikken som blåses ut av instrumentet.

Og som om det ikke er nok, har alarmen gått av i den tomme kirka selv om den beviselig er helt tom.

Verken prest, kirketjener eller organister forstår hva som skjer i kirka som fyller 100 år til neste år. Er det spøkelser eller spøkefugler som er svært gode til å gjemme seg?

Nå håper både ansatte, naboer og kirkegjengere at man kan komme til bunns i mysteriet snart.

Læs også:

7 grunner til at noen fryser mere enn andre Det er ikke bare vinden og været. Det kan være noen helt spesielle grunner til at du fryser mer enn andre.
Dette lar hun ligge i skoene over natten – så blir skoene på magisk vis som nye En genial metode for å gjøre skoene så gode som nye igjen har nå sett dagens lys.