Heldigvis traff ikke metallringen dyr eller mennesker, men det skapte naturlig nok stor undring i den lille kenyanske landsbyen da objektet kom flyvende.
Hendelsen skjedde lille nyttårsaften, 30. desember 2024, i en by som ligger litt sør for Nairobi.
Det var et mysterie i to hele dager, men så kom man tettere på en løsning på mysteriet.
Det viste seg at metallringen stammet fra verdensrommet, skriver den danske avisen Ekstrabladet.
Det var konklusjonen fra Kenya Space Agency som undersøkte objektet.
"Etaten ønsker å presisere at objektet, en metallring som måler ca. 2,5 meter i diameter og veier ca. 500 kg, er et fragment av et romobjekt", skriver Kenya Space Agency i en melding som også er offentliggjort på X.
"Det er trolig en ring som har sittet på en rakett og deretter blitt "kastet av" da den skulle skytes opp", sier Aloyce Were fra Kenya Space Agency.
Slike ringer er normalt konstruert slik at de brenner opp når de rammer jordens atmosfære på vei ned, eller så er det beregnet at de lander over havet eller andre ubefolkede områder.
Voksende problem
Derfor ønsker etterforskerne nå å ta saken videre opp med eieren av ringen, i henhold til internasjonale rom lovverk.
Samtidig kunne han fortelle at gjenstanden fortsatt var varm, så de måtte sperre av området og vente før de kunne undersøke det.
"Avfall i rommet er et voksende problem, og selv om dette er et isolert tilfelle, er trusselen reell. Noen deler av søpple fra rommet kan være like store som biler eller busser, og hvis disse rammer jorden, vil det være en aldorlig risiko for både mennesker og eiendom. Dette er noe alle må være oppmerksomme på", skriver en representant for romagenturet på X.
Ut mot rykter
Hendelsen har ført til en rekke spekulasjoner i media, noe som har fått Kenya Space Agency til å gå ut mot falske nyheter som blant annet påstår at metallringen stammer fra en satelitt eller fra et indisk romforsøk.
"Saken etterforskes fortsatt og vi har ikke kommet til noen konklusjoner om hvor objektet stammer fra eller hvem som kan stilles til ansvar. Vi oppfordrer publikum til å være tilbakeholdne i forhold til rykter, og vente på offisielle funn og konklusjoner", heter det i en melding.
Du kan lese hele meldingen fra Kenya Space Agency under bildet
Foto: Abaca/Ritzau Scanpix